Een sorteerinstallatie voor verpakkingen van Attero in Wijster. Verbetering van sorteertechnieken is een van de voorwaarden om plastics beter te kunnen recyclen.
Volledig scherm
Een sorteerinstallatie voor verpakkingen van Attero in Wijster. Verbetering van sorteertechnieken is een van de voorwaarden om plastics beter te kunnen recyclen. © Lars Smook

Hergebruik van plastics kan én moet naar bijna 90%. Maar dat vraagt nogal wat van overheid, producent én consument

Het Schone OostenDEVENTER - Bijna negentig procent van de plastics kunnen in 2050 hergebruikt worden, zegt onderzoeksinstituut TNO. De bal ligt bij de industrie en de overheid, maar de consument speelt mee in het spel. Die moet vooral zijn stem laten horen.

 1. Milieucriminelen komen te makkelijk weg, zegt OM: ‘Voor grote bedrijven stelt duizenden euro's boete niks voor’
  PREMIUM

  Milieucri­mi­ne­len komen te makkelijk weg, zegt OM: ‘Voor grote bedrijven stelt duizenden euro's boete niks voor’

  Verdachten van ernstige incidenten met milieuverontreiniging komen nog te vaak weg met een lichte straf. Dat zegt landelijk coördinerend milieuofficier Rob de Rijck van het Functioneel Parket, een onderdeel van het Openbaar Ministerie. Volgens hem gebeurt het nog te vaak dat ‘straffen bij zware milieudelicten niet recht doen aan de ernst van de criminaliteit’.
 1. Premier Rutte komt met zelfkritiek in toeslagenaffaire
  Play

  Premier Rutte komt met zelfkri­tiek in toeslagen­af­fai­re

 2. Dodelijke aanrijding Wijchen schokt buurt, vluchtauto gefilmd door beveiligingscamera
  Play

  Dodelijke aanrijding Wijchen schokt buurt, vluchtauto gefilmd door beveili­gings­ca­me­ra

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.