„Met een verantwoord gestookt vuur in de kachel voorzien we warme en sfeervolle winterdagen”, zegt stichting De Groene Stoker.
Volledig scherm
„Met een verantwoord gestookt vuur in de kachel voorzien we warme en sfeervolle winterdagen”, zegt stichting De Groene Stoker. © Getty Images

Houtstokers zijn klagen zat en komen met een petitie

Het Schone OostenEDE/DEVENTER – Met een petitie als tegengeluid reageert stichting De Groene Stoker op ‘vele loze kreten’ tegen houtstook. Daarmee wil de stichting Haagse politici in januari duidelijk maken dat er veel mensen zijn die plezier beleven aan het stoken van een vuurtje.

6 reacties

 • bram baakman

  2 maanden geleden
  En wat doen we met de rook uit de 3 biomassacentrales???
 • Charles Wit

  4 maanden geleden
  „Houtstokers hebben zich de afgelopen jaren flexibel en coöperatief opgesteld" Vertel dat ook even tegen mijn buren die mij uit wilden leggen hoe mijn bronchitis werkt en dat ik daarom geen last van hun rook zou kunnen hebben....
 • Jan Van Haaren

  4 maanden geleden
  Kom maar eens kijken waar 7 buren de verwarming net hout stoken dan praatje wel anders.( FIJNE HOUT STOKERS )
 • Peters-Lieskamp

  4 maanden geleden
  'De groene stoker' heeft kennelijk geen enkel idee wat het betekent als je rondom je huis niet meer vrij kunt ademen en wie niet ziek wil worden is dus altijd bezig de rook te ontlopen, niet te ventileren en kieren af te plakken. Hout stoken is de laatste jaren een snel toenemend luchtvervuilingsprobleem geworden, waar niemand werkelijk iets aan wil veranderen, want niemand wil af van het gezellige houtvuurtje. Het is alleen niet gezellig voor de buurt. Heel treurig.
 • Lynn

  4 maanden geleden
  Wat een onzin, die groene stoker! Al elke dag is onze woonwijk Riverpark in Lathum aan het water hartstikke vergiftigd! Wie gaat het langs al die mensen waar dagelijks zwarte rook uit pijp boven dak komt? De groene stoker? Je kan niet meer naar buiten en ook geen huis luchten! Met constant dichte ramen en deuren nog je huis vol met rook! En slapen met open raampje wat heel belangrijk voor je immuniteit is, hartstikke onmogelijk, want dan word je met hoofdpijn wakker of helemaal niet meer wakker.
 1. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

 2. Van Haga over omstreden Bevrijdingsdagposter FvD: ‘Ongepast'
  Play

  Van Haga over omstreden Bevrij­dings­dag­pos­ter FvD: ‘Ongepast'