„Met een verantwoord gestookt vuur in de kachel voorzien we warme en sfeervolle winterdagen”, zegt stichting De Groene Stoker.
Volledig scherm
„Met een verantwoord gestookt vuur in de kachel voorzien we warme en sfeervolle winterdagen”, zegt stichting De Groene Stoker. © Getty Images

Houtstokers zijn klagen zat en komen met een petitie

Het Schone OostenEDE/DEVENTER – Met een petitie als tegengeluid reageert stichting De Groene Stoker op ‘vele loze kreten’ tegen houtstook. Daarmee wil de stichting Haagse politici in januari duidelijk maken dat er veel mensen zijn die plezier beleven aan het stoken van een vuurtje.

7 reacties

 • Gert Mans

  1 jaar geleden
  Zomer amper voorbij buiten nu kouder en kan de ramen weer dichtdoen wegen stank. Een houtstoker vergiftigd de samenleving. Laat ze flink belasting betalen wegens de schade aan miljeu en gezondheid als het niet verboden is.
 • bram baakman

  2 jaar geleden
  En wat doen we met de rook uit de 3 biomassacentrales???
 • Charles Wit

  2 jaar geleden
  „Houtstokers hebben zich de afgelopen jaren flexibel en coöperatief opgesteld" Vertel dat ook even tegen mijn buren die mij uit wilden leggen hoe mijn bronchitis werkt en dat ik daarom geen last van hun rook zou kunnen hebben....
 • Jan Van Haaren

  2 jaar geleden
  Kom maar eens kijken waar 7 buren de verwarming net hout stoken dan praatje wel anders.( FIJNE HOUT STOKERS )
 • Peters-Lieskamp

  2 jaar geleden
  'De groene stoker' heeft kennelijk geen enkel idee wat het betekent als je rondom je huis niet meer vrij kunt ademen en wie niet ziek wil worden is dus altijd bezig de rook te ontlopen, niet te ventileren en kieren af te plakken. Hout stoken is de laatste jaren een snel toenemend luchtvervuilingsprobleem geworden, waar niemand werkelijk iets aan wil veranderen, want niemand wil af van het gezellige houtvuurtje. Het is alleen niet gezellig voor de buurt. Heel treurig.