De interactieve kaart van een huis waarop je kunt zien hoe vies de luchtkwaliteit in een gedeelte van de woning is. Je vindt de kaart onderaan dit verhaal, waar je kunt klikken op interactieve elementen.
Volledig scherm
PREMIUM
De interactieve kaart van een huis waarop je kunt zien hoe vies de luchtkwaliteit in een gedeelte van de woning is. Je vindt de kaart onderaan dit verhaal, waar je kunt klikken op interactieve elementen. © Het Schone Oosten

Luchtkwaliteit in huis valt vaak vies tegen

De luchtkwaliteit in huis valt vaak vies tegen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van TNO, dat in het najaar uitkomt. Het Schone Oosten nam een voorschot op de resultaten en testte het binnenklimaat in diverse woningen. Dat was soms even schrikken.

4 reacties

 • Lynn

  2 jaar geleden
  HELEMAAL met Mart1 EENS!!!!!!!!!! Met spoed moet houtstoken verboden worden!
 • Pierre Gielen

  3 jaar geleden
  Wat dacht je van de overlast van rokende buren? Waardoor ventileren ongezonder wordt dan alles potdicht houden? Waarom wordt daar wettelijk niet tegen ingegrepen?
 • Lentje

  3 jaar geleden
  En dan heb je ventilatiespleten en je let goed op het vocht in huis; stoken je overburen non-stop hout! Kan alles weer dicht.
 • Mart1

  3 jaar geleden
  Eindelijk een rapport dat aangeeft dat veel van de vervuilde lucht van buiten komt. Ik heb vaak gewezen op dit feit en dat door de mechanische ventilatie de stank en fijnstof de woning ingezogen wordt. Veelal leverde dat alleen maar negatieve reactie op van openhaarden liefhebbers. Na warme dagen de woning ventileren kan niet vanwege de stank en fijnstof. Hierdoor loopt de temperatuur in de woning alleen maar op. Het wordt tijd vuurkorven, openhaarden en houtkachels te verbieden. Astma en COPD patiënten zullen dankbaar zijn. Met deze mensen geen rekening houden, is óók discriminatie!