Milieucriminelen komen te makkelijk weg, zegt OM: ‘Voor grote bedrijven stelt duizenden euro's boete niks voor’

Verdachten van ernstige incidenten met milieuverontreiniging komen nog te vaak weg met een lichte straf. Dat zegt landelijk coördinerend milieuofficier Rob de Rijck van het Functioneel Parket, een onderdeel van het Openbaar Ministerie. Volgens hem gebeurt het nog te vaak dat ‘straffen bij zware milieudelicten niet recht doen aan de ernst van de criminaliteit’.

7 reacties

 • Zwijgarts

  3 jaar geleden
  De echte criminelen slopen ons land via nieuwe wetjes en foute meetgegevens. Het hele stikstof gedoe is nonsense maar er komt een dag dat degenen die dat verzonnen hebben hiervoor gestrafd worden.
 • Theo

  3 jaar geleden
  als ik om me heen kijk, dan schuilt er in iedereen een milieucrimineel. Mijn buren spuiten onkruid plat, ze knoeien met olie in de tuin, wassen buiten de ramen met schoonmaakmiddel en donderen alles zonder enige terughoudendheid in de grijze container, ze consumeren dat het een lieve lust is, eten kilo's vlees, en aan repareren doen ze niet. De hele wereld gaat kapot door de grote milieucriminelen, maar zeker ook door jan met de pet die de onschuld zelve speelt.
 • flabus

  3 jaar geleden
  Granuliet bedoeld u.
 • kwartjesheer

  3 jaar geleden
  Graniet storten mag zelfs zonder boetes dus wie zijn de criminelen .De overheid werkt er zelf aan mee of verdienen er aan zo gauw ze uit de politiek stappen.
 • bart

  3 jaar geleden
  Ja dat ze er mee weg komen,is wel te begrijpen,soms zijn de kosten hoger dan de boete.maar het O.M komt zelf ook overal mee weg,met foute en leugenachtige uitspraken,en beschuldigingen,en zo hou je die cultuur zelf in leven,ik zou zeggen,begin bij je zelf ,gisteren voor 10 miljoen goud in beslag genomen,terwijl het niet eens vast staat of het messing is ,ook in drugs zaken,leugens en overdrijvingen,en mensen onschuldig veroordelen,en die daar voor verantwoordelijk zijn,krijgen geen straf??? O.M lijkt wel een commercieel bedrijf geworden.