November 2018: Waterschap Rijn en IJssel heeft zijn handen vol aan het uitbaggeren van De Berkel, het vervuilde stuk na een breuk in een persleiding van Friesland Campina.De gehele operatie duurde bijna twee weken.
Volledig scherm
PREMIUM
November 2018: Waterschap Rijn en IJssel heeft zijn handen vol aan het uitbaggeren van De Berkel, het vervuilde stuk na een breuk in een persleiding van Friesland Campina.De gehele operatie duurde bijna twee weken. © Arjan Gotink

Milieuramp in de Berkel: Friesland Campina vervuilde, het waterschap betaalde

LOCHEM/BORCULO – Hoewel Waterschap Rijn en IJssel er geen schuld aan had, betaalde die overheidsinstantie wel 615.000 euro voor een ernstige vervuiling door FrieslandCampina in de Achterhoek, in 2018. De goede verstandhouding met de zuivelgigant zou geen gevaar mogen lopen.

12 reacties

 • Fam Bruggink FAM

  2 jaar geleden
  Oude koeien...
 • Henk Jansen

  2 jaar geleden
  Inderdaad wordt kritiek op slecht optreden van de overheid hier vaak niet meer geplaatst. Mijn eerdere opmerkingen over de windmolens bij Groenlo zijn ook niet geplaatst.
 • Carel van ‘t Zand

  2 jaar geleden
  Zwak bestuur.... inmiddels kenmerkend voor polderland Nederland.
 • JP Slot

  2 jaar geleden
  Het is niet het waterschap dat de betaling voor zijn rekening neemt maar de ingezetenen via de waterschapslasten. Waarom moet iedereen meebetalen aan de kosten van een bedrijf dat niet bepaald armlastig genoemd kan worden.
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  Het waterschap is dus eigenaar, natuurlijk zou het FrieslandCampina wel sieren als ze een substantiëlere bijdrage deden. Was "Het Schone Oosten" soms door de onderwerpen heen, het lijkt er wel op.