Een varkenshouderij in Reusel. Dit bedrijf komt niet in het artikel voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Een varkenshouderij in Reusel. Dit bedrijf komt niet in het artikel voor. © Hollandse Hoogte / Tom van Limpt

Minister Schouten verslikt zich in stikstofmaatregel: opkopen varkensbedrijven levert veel minder op

Het opkopen van varkenshouderijen levert veel minder stikstofwinst op dan landbouwminister Carola Schouten verwacht. Dat komt door verkeerde uitgangspunten in de berekening en omdat veel minder boeren meedoen. Daardoor kunnen projecten voor nieuwe huizen en wegen in de problemen komen. 

14 reacties

 • T1plotseling

  1 jaar geleden
  O ja! Hoe weet u dat? We zien nu namelijk het omgekeerde. Dit krijg met een tractorstaat of een  Rutteland. Vraag maar aan de zorgsector! Enfin: samen onderweg naar de volgende zoönose. Startpunt: Nederland?
 • T1plotseling

  1 jaar geleden
  Klopt: we hebben wel eens vergunningen door gegraven. Het staat vol met termen als: ...is aannemelijk...naar verwachting....het best beschikbare systeem...in de toekomst....zeer waarschijnlijk, enz. Klakkeloos door de RAMPtenaren bij gemeenten overgeschreven uit de propaganda van de zieken verwekkende vee-industrie! Ach, hadden we maar een vaderland! 
 • T1plotseling

  1 jaar geleden
  CU.. de witgepleisterde graven.
 • Ik Ben het

  1 jaar geleden
  Ik zou zeggen: geef ze eens een kans.. dit kabinet heeft ook niets opgeleverd
 • Martin

  1 jaar geleden
  Hoe naïef kun je zijn als Minister als je de Rabobank laat meebeslissen in dit dossier. Natuurlijk hadden alleen de varkensboeren met oude stalsystemenen in de buurt van natuurgebied onder de regeling moeten vallen. Ik had nog enig respect voor deze minister omdat ze niet boog voor de protesten, maar nu heeft ze absoluut gefaald.