In de Berkel tussen Lochem en Almen werden in november 2018 duizenden dode vissen gevonden. Een gevolg van een persleidingbreuk waardoor vervuild water de rivier instroomde. Vissen happen naar zuurstof aan het wateroppervlak.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Berkel tussen Lochem en Almen werden in november 2018 duizenden dode vissen gevonden. Een gevolg van een persleidingbreuk waardoor vervuild water de rivier instroomde. Vissen happen naar zuurstof aan het wateroppervlak. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Ons oppervlaktewater wordt steeds schoner, ‘maar we zijn er nog lang niet’

Het Schone OostenHet oppervlaktewater in Nederland is minder schoon dan vaak wordt gedacht. Sterker nog, veel van onze wateren gaan Europese doelen voor de waterkwaliteit in 2027 waarschijnlijk niet eens halen. ,,We zijn misschien wel te goed geworden in waterzuivering.”

0 reacties

  1. Milieucriminelen komen te makkelijk weg, zegt OM: ‘Voor grote bedrijven stelt duizenden euro's boete niks voor’
    PREMIUM

    Milieucri­mi­ne­len komen te makkelijk weg, zegt OM: ‘Voor grote bedrijven stelt duizenden euro's boete niks voor’

    Verdachten van ernstige incidenten met milieuverontreiniging komen nog te vaak weg met een lichte straf. Dat zegt landelijk coördinerend milieuofficier Rob de Rijck van het Functioneel Parket, een onderdeel van het Openbaar Ministerie. Volgens hem gebeurt het nog te vaak dat ‘straffen bij zware milieudelicten niet recht doen aan de ernst van de criminaliteit’.