In de Berkel tussen Lochem en Almen werden in november 2018 duizenden dode vissen gevonden. Een gevolg van een persleidingbreuk waardoor vervuild water de rivier instroomde. Vissen happen naar zuurstof aan het wateroppervlak.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Berkel tussen Lochem en Almen werden in november 2018 duizenden dode vissen gevonden. Een gevolg van een persleidingbreuk waardoor vervuild water de rivier instroomde. Vissen happen naar zuurstof aan het wateroppervlak. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Ons oppervlaktewater wordt steeds schoner, ‘maar we zijn er nog lang niet’

Het Schone OostenHet oppervlaktewater in Nederland is minder schoon dan vaak wordt gedacht. Sterker nog, veel van onze wateren gaan Europese doelen voor de waterkwaliteit in 2027 waarschijnlijk niet eens halen. ,,We zijn misschien wel te goed geworden in waterzuivering.”

0 reacties

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.