Ons ‘vlees’ graast op giftige grond: ‘Je neemt daarmee wel bewust een risico’

VIDEOOude vuilstorten, gif in rivierbodems, verontreinigd slib in zandgaten en nu ook nog te veel dioxines in runderen. De eens zo vruchtbare uiterwaarden van de grote rivieren zijn veranderd in plekken vol viezigheid. Hoe slim is het dan om daar dieren te laten grazen? En die vervolgens ook nog op te eten?

10 reacties

 • 101 Garfield

  12 maanden geleden
  Nee hoor die verantwoording afleggen komt er nooit. Te lang
 • Pieter

  1 jaar geleden
  Ik ben echt geen milieufreak, maarhet is gewoonweg misdadig wat er gebeurt. De grootste boeven dragen een stropdas. Er komt een dag dat zij zich moeten verantwoorden.
 • ArjenHalloo

  1 jaar geleden
  Dat waren andere tijden en toen was dat " normaal" . Men wist als schipper misschien niet beter en kreeg vd baas opdracht daartoe. U kunt meneer niet in 2020 verwijten wat toen iedereen deed. Ook u gooide misschien verfresten buiten weg. Of plaveide een uitrit met oude stenen van schuurtje. Garagebedrijven loosden olie in simpele gegraven kuil buiten. En uw vuilnis ging naar de vuilnisbelt. Gewoon in de natuur een afvalberg. Dat is nu allemaal nauwelijks denkbaar. Maar toen was t gemeengoed.Mensen die anno nu nog illegaal lozen zijn wel grote criminelen. 
 • jeroworld

  1 jaar geleden
  Kijk maar eens de film Wildlife Holland 4 Wit Water, te zien op Youtube. 
 • H.M.C. haren

  1 jaar geleden
  De NVWA zegt dat de normen nog niet overschreden worden. Terwijl we in Nederland het hoogste aantal (ook %) kanker gevallen hebben van heel Europa. Ben ik nou gek hier, of zal er misschien toch een verband zijn. Komt tijd, komt inzicht. Voor velen helaas te laat.
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Milieucriminelen komen te makkelijk weg, zegt OM: ‘Voor grote bedrijven stelt duizenden euro's boete niks voor’
  PREMIUM

  Milieucri­mi­ne­len komen te makkelijk weg, zegt OM: ‘Voor grote bedrijven stelt duizenden euro's boete niks voor’

  Verdachten van ernstige incidenten met milieuverontreiniging komen nog te vaak weg met een lichte straf. Dat zegt landelijk coördinerend milieuofficier Rob de Rijck van het Functioneel Parket, een onderdeel van het Openbaar Ministerie. Volgens hem gebeurt het nog te vaak dat ‘straffen bij zware milieudelicten niet recht doen aan de ernst van de criminaliteit’.