Ons ‘vlees’ graast op giftige grond: ‘Je neemt daarmee wel bewust een risico’

VIDEOOude vuilstorten, gif in rivierbodems, verontreinigd slib in zandgaten en nu ook nog te veel dioxines in runderen. De eens zo vruchtbare uiterwaarden van de grote rivieren zijn veranderd in plekken vol viezigheid. Hoe slim is het dan om daar dieren te laten grazen? En die vervolgens ook nog op te eten?

10 reacties

 • 101 Garfield

  1 jaar geleden
  Nee hoor die verantwoording afleggen komt er nooit. Te lang
 • Pieter

  1 jaar geleden
  Ik ben echt geen milieufreak, maarhet is gewoonweg misdadig wat er gebeurt. De grootste boeven dragen een stropdas. Er komt een dag dat zij zich moeten verantwoorden.
 • ArjenHalloo

  1 jaar geleden
  Dat waren andere tijden en toen was dat " normaal" . Men wist als schipper misschien niet beter en kreeg vd baas opdracht daartoe. U kunt meneer niet in 2020 verwijten wat toen iedereen deed. Ook u gooide misschien verfresten buiten weg. Of plaveide een uitrit met oude stenen van schuurtje. Garagebedrijven loosden olie in simpele gegraven kuil buiten. En uw vuilnis ging naar de vuilnisbelt. Gewoon in de natuur een afvalberg. Dat is nu allemaal nauwelijks denkbaar. Maar toen was t gemeengoed.Mensen die anno nu nog illegaal lozen zijn wel grote criminelen. 
 • jeroworld

  1 jaar geleden
  Kijk maar eens de film Wildlife Holland 4 Wit Water, te zien op Youtube. 
 • H.M.C. haren

  1 jaar geleden
  De NVWA zegt dat de normen nog niet overschreden worden. Terwijl we in Nederland het hoogste aantal (ook %) kanker gevallen hebben van heel Europa. Ben ik nou gek hier, of zal er misschien toch een verband zijn. Komt tijd, komt inzicht. Voor velen helaas te laat.