Onze vieze diesels gaan nu massaal de grens over en dat kost de schatkist miljoenen: ‘I come to Holland wednesday!’

Het Schone OostenDEVENTER - Oude, vervuilende auto’s gaan massaal naar het buitenland, vooral Oost-Europa. Tweedehands diesels zijn in Nederland bijna niet meer te verkopen. De export kost de schatkist honderden miljoenen, blijkt uit onderzoek van deze krant.

43 reacties

 • robert hogenboom

  3 maanden geleden
  Tja beste Nederlanders hoe dom is de tweede kamer. Onze luchtvervuilende auto's moeten uit Nederland Weg . En deze worden verkocht aan oostbloklanden. Zijn ze daar dan geen luchtvervuilers ???.... Nederland verkoopt graag door al hun regels die ze verzinnen, maar zolang er geen andere landen mee doen, boeken we geen resultaat !! en zal de uitstoot het zelfde blijven . Of deze auto's nu in Nederland rijden, of dat deze auto's in de oostblok rond rijden! we ademen allemaal de zelfde lucht in !!
 • LegendaryCarlos

  2 jaar geleden
  Als jij opzettelijk traag wilt doen: 365*1200 is nog steeds 438.000 km aan uitstoot.Maar laten we even eerlijk zijn; 100 dagen aan 1200km uitstoot is 120.000km aan uitstoot, is nog steeds meer dan 9 auto's aan uitstoot per jaar. Om nog maar even te vergeten dat jouw 4 uur worden gecompenseerd door hele hordes die de hele dag en avond stoken (12 tot 16 uur).En is ook leuk voor je buren met luchtwegproblemen  die om die tijd hun hond uitlaten. En gezien de pandemie zijn er veel meer patiënten bij gekomen dan er al waren...
 • Scherpschutter

  2 jaar geleden
  Bij elke verbranding komt CO2 en water vrij. Dus ja; CO2
 • Pietertje

  2 jaar geleden
  Precies Leen. Ander voorbeeld, Nederland móet en zál van het gas af (de “energietransitie” ) en België en Duitsland gaan massaal van de huisbrandolie af en áán het gas!! Waar zijn wij nou helemaal mee bezig!!
 • Pietertje

  2 jaar geleden
  Een diesel die CO2 uitstoot??