Een leuk tweedehandsje, kan dat ook wanneer je elektrisch wil gaan rijden?
Volledig scherm
Een leuk tweedehandsje, kan dat ook wanneer je elektrisch wil gaan rijden? © Lenneke Lingmont

Op tweedehands batterijen is het prima rijden, maar de twijfel blijft

Terwijl verslaggever Leo van Raaij komend jaar gaat onderzoeken hoe schoon of vervuild Oost-Nederland is, tuft hij zelf in een ‘vieze’ diesel rond. Wat zijn de alternatieven als je geen Tesla kan kopen? Volg Leo’s zoektocht in onze column. 

2 reacties

  • Kerstens

    2 jaar geleden
    Natuurlijk blijft de batterij en laad technologie zich verbeteren. Maar vraag eens aan tesla roadster rijder (model uit 2008-2014) hoe lang die accu's mee gaan. Waarschijnlijk zal zelfs Tesla zelf zeggen ~7 jaar/200K. Volgens mij stond er ook een keer een artikeltje over in deze krant.
  • Marc

    2 jaar geleden
    Ik word een beetje moe van de milieu hysterie. Alsof dat het enige probleem dat de accu minder wordt. Kolencentrales draaien overuren om de elektrische auto te vullen en om aan onze wens voor elektra te voldoen. We doen van alles omdat ze ons helemaal gek maken maar een fatsoenlijk plan is er niet. En wij maken ons er zo druk om dat we overdag vanaf maart 100 moeten rijden om 0,34 % CO2 te besparen zodat de bouw door kan. We zijn geen voorbeeld voor de EU maar het lachertje van de EU