Gaat het de elektrische Seat Mii worden of toch de vertrouwde 'stinkdiesel’? De proefrit was verrassend...
Volledig scherm
PREMIUM
Gaat het de elektrische Seat Mii worden of toch de vertrouwde 'stinkdiesel’? De proefrit was verrassend... © Leo van Raaij

Op zoek naar een betaalbare elektrische auto: ‘Heb ik mezelf in de voet geschoten?’

Net als veel andere Nederlanders overwoog verslaggever Leo van Raaij over te stappen op een  elektrische auto. Helemaal nu er subsidie op te krijgen is. Lukt het hem iets betaalbaars te vinden? 

25 reacties

 • Gijs

  1 jaar geleden
  De elektrische auto, het paradepaardje van de Nederlandse overheid. Die hele overstap op electrisch gaat nog heel lang duren, als ie er ooit überhaupt gaat komen.
 • FJvanFleppenstein

  1 jaar geleden
  Het wordt tijd voor mooie, ruime en betaalbare stationwagons met trekkracht voor een goeie aanhanger. Niet zo'n iPad met wielen die alleen leuk zijn als leasebak. Dan ben ik om. Ik hou van mijn benzineauto's maar die elektrische wagens rijden wel echt lekker. En minder onderhoud zie ik ook niet als een probleem. Afstand is belangrijk op vakantie, maar iedere dag opgeladen vertrekken met 300km bereik is meer dan zat voor mij. Dan huur ik wel een lekkere diesel om naar zuid Frankrijk te rijden.
 • FJvanFleppenstein

  1 jaar geleden
  Ik ben heel benieuwd wat voor wagen dat is. Knappe prestatie dat verbruik, zelfs voor een stadsblikje. 
 • FJvanFleppenstein

  1 jaar geleden
  Heel anders dan de verschuiving van brievenpost naar digitale communicatie is het niet. Er blijft werk, maar het verschuift naar een andere sector. Ook in de autowereld verschuift het heel natuurlijk naar werk in e-installatie en IT. Jongeren van nu worden daar al op voorbereid, de ouderen kunnen nog omscholen. De echt ouderen zullen ook nog wel even werk hebben. Tsja, in het verleden was het gras vast groener, maar toen was het ook minder vaak warm heh. 
 • Hagen

  1 jaar geleden
  Dealer zet nieuwe auto in showroom op naam, deze wordt occasion met 0 kilometers en dan geldt de 2000 euro subsidie. Het subsidiepotje voor de nieuwe auto's was al snel leeg.