Konikpaarden grazen bij het Oude Grindgat in Weurt. In het vlees van een van deze dieren is twee maal zo veel dioxine gevonden als is toegestaan voor menselijke consumptie.
Volledig scherm
PREMIUM
Konikpaarden grazen bij het Oude Grindgat in Weurt. In het vlees van een van deze dieren is twee maal zo veel dioxine gevonden als is toegestaan voor menselijke consumptie. © Paul Rapp

Test geslacht paard bewijst: ook te veel dioxine in grazer bij Grindgat Weurt

WEURT - Opnieuw zijn er te veel giftige dioxines gevonden in een dier dat lange tijd naast de Waal heeft geleefd. Het gaat om een konikpaard uit het gebied rond het Oude Grindgat bij Weurt. Deze dieren werden tot nu toe geslacht voor menselijke consumptie. 

6 reacties

 • Leo

  1 jaar geleden
  ...."Alleen in de mengvoederindustrie is een waterdicht monsternameplan"... Was het maar waar! Bij alle dioxinecrisissen uit het verleden heeft juist de mengvoederindustrie een dubieuze rol gespeeld.
 • Theo Ing

  1 jaar geleden
  Staartjeswaart iets verder op in de uiterwaarden is vol gestort met vliegas van de centrale. Hoeveel troep stoot dat nog altijd uit?
 • RvzR

  1 jaar geleden
  Klopt. Wanneer je “schoon” vlees zoekt. Dus vlees zonder dioxines kun je dit het beste vlees kopen van dieren uit traditionele houderij die alleen voeders krijgen uit de streng gecontroleerde Nederlandse mengvoederindustrie. Alleen daar is een waterdicht monstername plan. En dieren die binnen gehuisvest zijn. Tja moeilijk te verteren door de biofreaks.
 • Luc Lamers

  1 jaar geleden
  het oude grindgat in weurt is veele jaren een vuilstort geweest. in die tijd had het eayer aan de oever bonte kleuren groen paars en blauw.
 • Fam Bruggink FAM

  1 jaar geleden
  Test eens een ei van een los lopende kip. Zit ook vaak teveel dioxine in