Wijbrand Pauw, eigenaar van kachelwinkel Skantiek in Driel. Over het bestrijden van overlast door houtstook
Volledig scherm
PREMIUM
Wijbrand Pauw, eigenaar van kachelwinkel Skantiek in Driel. Over het bestrijden van overlast door houtstook © DG

‘Verplicht stookbrevet voor eigenaren van houtkachels’

pollZoals je geen auto mag besturen zonder rijbewijs, zo zouden eigenaren van houtkachels verplicht een stookbrevet moeten hebben. Op deze manier, en met nog wat maatregelen, kunnen stokers en buren in vrede naast elkaar leven. Zegt kachelverkoper Wijbrand Pauw.

27 reacties

 • margret houdijk

  10 maanden geleden
  Goede verplichte persoonlijke voorlichting en een rookfilter verplicht stellen lijkt me vollediger en gemakkelijk te handhaven
 • Ikzegookwat

  2 jaar geleden
  En  nog meer regeltjes en verboden.! Nog even en we moeten aanvragen in 3 voud of we de deur nog wel uit mogen.! Hou toch eens op met al die flauwekul en gebruik je gezonde verstand.
 • Leonard

  2 jaar geleden
  In mijn buurt stinkt het altijd verschrikkelijk als links en rechts de kachels aangaan. Brevet en controle mogen van mij per direct komen. Het liefst een verbod. Voor mij als lijder aan de luchtwegen begint nu een rampzalig seizoen. Fijnstof eist veel meer slachtoffers dan Corona, maar ik kan me tegen de dreiging van fijnstof niet wapenen. 
 • Hendrik Goris

  3 jaar geleden
  Idd Gerrit. Geboortebeperking, een taboe in bepaalde culturen en hun vefdedigers, die ons dan ook nog eens de schuld geven van alles wat misloopt.Maar terug naar dat stookbrevet. De onverantwoordelijke allesverbranders zullen met brevet niet opeens netjes stoken. Het is zeker zeer nuttig, maar ik zou het vrijwillig houden en meer spelen op rendement en dus ook goedkopere warmte. Anders men pest hiermee weer eens de brave burger, die zich wel verantwoordelijk gedraagt.Dus nee, geen verplichting, maar het is wel zeer slim van die mr Pauw om zijn spullen mét opleiding te verkopen.
 • Bibi

  3 jaar geleden
  Ja tuurlijk brengt weer geld in het laadje!!!! Mensen weten wel hoe ze moeten stoken en mochten er toch nog mensen zijn die het niet weten.... kijk even op internet.