Wijbrand Pauw, eigenaar van kachelwinkel Skantiek in Driel. Over het bestrijden van overlast door houtstook
Volledig scherm
PREMIUM
Wijbrand Pauw, eigenaar van kachelwinkel Skantiek in Driel. Over het bestrijden van overlast door houtstook © DG

‘Verplicht stookbrevet voor eigenaren van houtkachels’

pollZoals je geen auto mag besturen zonder rijbewijs, zo zouden eigenaren van houtkachels verplicht een stookbrevet moeten hebben. Op deze manier, en met nog wat maatregelen, kunnen stokers en buren in vrede naast elkaar leven. Zegt kachelverkoper Wijbrand Pauw.

26 reacties

 • Ikzegookwat

  11 maanden geleden
  En  nog meer regeltjes en verboden.! Nog even en we moeten aanvragen in 3 voud of we de deur nog wel uit mogen.! Hou toch eens op met al die flauwekul en gebruik je gezonde verstand.
 • Leonard

  11 maanden geleden
  In mijn buurt stinkt het altijd verschrikkelijk als links en rechts de kachels aangaan. Brevet en controle mogen van mij per direct komen. Het liefst een verbod. Voor mij als lijder aan de luchtwegen begint nu een rampzalig seizoen. Fijnstof eist veel meer slachtoffers dan Corona, maar ik kan me tegen de dreiging van fijnstof niet wapenen. 
 • Hendrik Goris

  2 jaar geleden
  Idd Gerrit. Geboortebeperking, een taboe in bepaalde culturen en hun vefdedigers, die ons dan ook nog eens de schuld geven van alles wat misloopt.Maar terug naar dat stookbrevet. De onverantwoordelijke allesverbranders zullen met brevet niet opeens netjes stoken. Het is zeker zeer nuttig, maar ik zou het vrijwillig houden en meer spelen op rendement en dus ook goedkopere warmte. Anders men pest hiermee weer eens de brave burger, die zich wel verantwoordelijk gedraagt.Dus nee, geen verplichting, maar het is wel zeer slim van die mr Pauw om zijn spullen mét opleiding te verkopen.
 • Bibi

  2 jaar geleden
  Ja tuurlijk brengt weer geld in het laadje!!!! Mensen weten wel hoe ze moeten stoken en mochten er toch nog mensen zijn die het niet weten.... kijk even op internet.
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  En wie z,n schuld is dat...?  er zijn genoeg voor behoed middelen.verkrijgbaar ..!  als die nu eens meer naar  Afrika cq   ontwikkeling,s  landen zouden worden gestuurd i.p.v geld en goederen  was dit probleem er vast  niet en waren er hier ook geen asielzoekers...!  want ze lopen vaak in die landen al met 13 - 14 jaar zwanger rond en de gevolgen hiervan word op het bord van de rest van de wereld gedeponeerd...!!!
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.