De rook uit houtkachels kan slecht voor de gezondheid zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De rook uit houtkachels kan slecht voor de gezondheid zijn. © Beeldbewerking Dagmar Heikens

Vieze kachel in de ban, gemeenten pakken voor het eerst houtstook aan: ‘Stop met polariseren’

Het Schone OostenNIJMEGEN - Een groeiend aantal gemeenten wil de overlast door houtkachels, vuurkorven en andere houtstook in woonwijken voor het eerst concreet aanpakken. Over de manier waarop zijn de meningen verdeeld.

59 reacties

 • Gewone Burger

  3 dagen geleden
  Ik snap iets niet. Pelletkachels werden toch gesubsidieerd door de overheid. Biomassa centrales werden/worden gebouwd met 12 miljard Euro overheids subsidie. En nu is hout stoken slecht voor de mens en milieu????? Groen linkse milieu activisten leg eens uit, liefst uitleg van ene Jesse en Rob
 • Roel

  1 week geleden
  Allemaal leuk en aardig die houtkachels. Als onze buurman dat ding weer eens opstookt kunnen wij het beddengoed of de schone was meteen naar binnen halen en alle ramen sluiten. Met een beetje geluk staat in een paar minuten onze hele tuin blauw van de rook. Wist u dat twee uur hout stoken even veel fijnstof in de lucht brengt als een auto die van Amsterdam naar Milaan rijdt? Maar nee hoor, niks aan de hand........
 • Jan Koopman

  1 week geleden
  @null Houthakker... En de mensen met astma dan? En de mensen met taaislijmvliesziekte? Er zijn veel mensen die gezondheidsproblemen door andermans stooklucht. Dat kun je echt niet afdoen met eigen schuld dikke bult. Kom op zeg!
 • Mart

  1 week geleden
  Ik stook al 32 jaar hout, 1x de gemeente op bezoek gehad ivm stank. Toen maar zelf een kachel gelast, met katalysator erin, werkt prima. Nergens geen last meer van, maar vuurstook ruikt in het begin altijd, totdat de schoorsteen warm is,dan merk je niets. En het fabeltje van nat hout stoken,geklets,nat hout brand niet.
 • null Houthakker

  1 week geleden
  @Charles: gaan we dreigen?
 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'