De rook uit houtkachels kan slecht voor de gezondheid zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De rook uit houtkachels kan slecht voor de gezondheid zijn. © Beeldbewerking Dagmar Heikens

Vieze kachel in de ban, gemeenten pakken voor het eerst houtstook aan: ‘Stop met polariseren’

Het Schone OostenNIJMEGEN - Een groeiend aantal gemeenten wil de overlast door houtkachels, vuurkorven en andere houtstook in woonwijken voor het eerst concreet aanpakken. Over de manier waarop zijn de meningen verdeeld.

59 reacties

 • Henk Jansen

  8 maanden geleden
  Dankzij de liberale VVD mag inmiddels alles in Nederland. dus ook je buren en omgeving ziek maken.
 • Gewone Burger

  9 maanden geleden
  Ik snap iets niet. Pelletkachels werden toch gesubsidieerd door de overheid. Biomassa centrales werden/worden gebouwd met 12 miljard Euro overheids subsidie. En nu is hout stoken slecht voor de mens en milieu????? Groen linkse milieu activisten leg eens uit, liefst uitleg van ene Jesse en Rob
 • Roel Bosch

  9 maanden geleden
  Allemaal leuk en aardig die houtkachels. Als onze buurman dat ding weer eens opstookt kunnen wij het beddengoed of de schone was meteen naar binnen halen en alle ramen sluiten. Met een beetje geluk staat in een paar minuten onze hele tuin blauw van de rook. Wist u dat twee uur hout stoken even veel fijnstof in de lucht brengt als een auto die van Amsterdam naar Milaan rijdt? Maar nee hoor, niks aan de hand........
 • Jan Koopman

  9 maanden geleden
  @null Houthakker... En de mensen met astma dan? En de mensen met taaislijmvliesziekte? Er zijn veel mensen die gezondheidsproblemen door andermans stooklucht. Dat kun je echt niet afdoen met eigen schuld dikke bult. Kom op zeg!
 • Mart

  10 maanden geleden
  Ik stook al 32 jaar hout, 1x de gemeente op bezoek gehad ivm stank. Toen maar zelf een kachel gelast, met katalysator erin, werkt prima. Nergens geen last meer van, maar vuurstook ruikt in het begin altijd, totdat de schoorsteen warm is,dan merk je niets. En het fabeltje van nat hout stoken,geklets,nat hout brand niet.