De kans dat Stef Hoitink door dit flesje besmet raakte is nihil: het model werd tussen 1950 en 1970 gebruikt en lag dus al tientallen jaren in het groen.
Volledig scherm
De kans dat Stef Hoitink door dit flesje besmet raakte is nihil: het model werd tussen 1950 en 1970 gebruikt en lag dus al tientallen jaren in het groen. © Leo van Raaij

Zwerfafvalrapen in coronatijden niet zonder risico

ZIEUWENT/ALBERGEN - Terwijl ’s lands bekendste zwerfafvalraper Dirk Groot stopt met het schonen van bermen en struikgewas van blikjes, snoepwikkels en flesjes, gaan de rapers Stef Hoitink uit de Achterhoek en de Twentse Mieke Kamphuis voorlopig nog even door. Al zijn ze nu wel wat voorzichtiger.

2 reacties

 • Gijs

  2 jaar geleden
  Prachtig dit. Nieuwswaarde 0 maar het vult zo lekker.
 • G.J

  2 jaar geleden
  Klasse mensen die afvalrapers !! , zou niet nodig moeten zijn ; neem je afval mee naar huis en sorteer het daar !! iedereen met een gezond verstand doet dat en flikkert niets in de natuur !!!!
 1. De lucht in Oost-Nederland is veel schoner dan 50 jaar geleden, maar voor vieze stoffen bestaat geen veilige norm
  PREMIUM
  12

  De lucht in Oost-Nederland is veel schoner dan 50 jaar geleden, maar voor vieze stoffen bestaat geen veilige norm

  Het klimaatrapport van de Verenigde Naties dat vorige week verscheen schetst een somber beeld voor de toekomst en ons milieu. Maar hoe schoon of vervuild is Oost-Nederland eigenlijk? Regionale kranten De Gelderlander, Twentsche Courant Tubantia en De Stentor zochten dat afgelopen tijd uit. Deel 1: Hoe staat het met onze lucht? Het ontnuchterende antwoord: uitstootnormen zijn ook maar een compromis