Op het Kerkplein werd de ene na de andere auto gecontroleerd.
Volledig scherm
Op het Kerkplein werd de ene na de andere auto gecontroleerd. © Theo Peeters

Acht auto's in beslag en 30 mille aan boetes bij grote verkeerscontrole in Malden

videoMALDEN  - Bij een grootscheepse verkeerscontrole in het centrum van Malden zijn vanavond acht auto's in beslag genomen. De politie inde 30.000 euro aan openstaande boetes. 

Er werden bijna honderd bekeuringen uitgereikt voor diverse verkeersovertredingen zoals rijden zonder gordel, bellen, rijden zonder rijbewijs en snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 kilometer 50 km is toegestaan.

In totaal werden 121 voertuigen op het Kerkplein voor het gemeentehuis gecontroleerd. De politie nam één auto in beslag omdat de bestuurder voor de derde keer werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Een andere bestuurder werd aangehouden omdat hij onder invloed bleek te zijn van drugs.

Belastingschuld

Tien bestuurders bleken een belastingschuld te hebben. Zeven van hen konden niet direct betalen. Hun auto werd in beslag genomen en afgevoerd. In een geval ging het om een belastingschuld van 7.000 euro. 

De gemeente vermoedt dat in twee gevallen sprake is van uitkeringsfraude. Deze zaken worden verder onderzocht door de sociale recherche. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.