Volledig scherm
Stichting Vriendenclub Malderburch in Malden zorgde voor de 26ste keer voor een gezellige oldtimerdag. © Theo Peeters

Bewoners Malderburch genieten van rit door regio in zeventig oldtimers

MALDEN - Dankzij de Stichting Vriendenclub Malderburch hebben de bewoners van het Maldense zorgcentrum Malderburch weer een dag gehad die ze niet snel zullen vergeten. Voor de 26ste keer werd zondag voor hen een oldtimerdag gehouden.

De stichting weet elk jaar 'vrienden' uit het hele land te porren voor het inmiddels traditionele oldtimerfestijn. Zo'n zeventig oldtimers uit het hele land kwamen vanaf 10.30 uur binnendruppelen. Chauffeurs parkeerden de oude beestjes op de parkeerplaats die voor hen was gereserveerd. Naast de oude auto's waren er ook oude bromfietsen te bewonderen.

Belangstelling

Onder de antieke voertuigen zaten onder meer een Wolseley uit 1937, een Bentley uit 1972, een Cadillac uit 1949, een Opel Olympia Kapitan uit 1937 en een Opel Cadet uit 1964. Maar ook al die andere prachtige exemplaren hadden niet over belangstelling te klagen.

Rond 13.00 uur ging de eigenlijke oldtimerrondrit van start. Zo'n zestig bewoners hadden zich een plaatsje kunnen veroveren in de automobielen.

De route ging dit jaar via Heumen naar Overasselt, Nederasselt, Balgoij, Niftrik en zo weer terug naar Malderburch. Onderweg werd de colonne oldtimers toegejuicht door mensen langs het gehele parcours. Ook de ouderwetse bromfietsers die aansloten kregen van het dankbare publiek veel lof toegezwaaid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.