Jim Turner, Emile Reuhl en Wilfrie Linssen (vlnr) willen geen windmolens in de buurt van de Hatertse en Overasseltse Vennen.
Volledig scherm
Jim Turner, Emile Reuhl en Wilfrie Linssen (vlnr) willen geen windmolens in de buurt van de Hatertse en Overasseltse Vennen. © Theo Peeters

Bewoners ‘Vennen’ in geweer tegen windmolens

OVERASSELT - Een petitie op internet met inmiddels een kleine 300 handtekeningen, bezwaar bij de gemeente Heumen (volgt) met zo’n 60 handtekeningen en een werkgroep die de messen slijpt: de bewoners van de Hatertse en Overasseltse Vennen komen in het geweer tegen de windmolenplannen langs de A73.

10 reacties

 • Hayco

  4 jaar geleden
  U slaat de spijker op z'n kop Anita. Ze walgen van kernenergie, maar een groene windmolen moet toch niet in hun zicht staan. Wat mij betreft worden ze geplaatst op hun dak, ze roepen er immers al jaren om zodat onze energierekening maar blijft stijgen.
 • nijmo

  4 jaar geleden
  Aandoenlijk om te zien dat de bewoners van 'de vennen' ineens het beste voor hebben met de natuur. Met hun oprijlanen en wagenpark en geen buren in gezichtsafstand. En wat een argumentatie. Voor mij een bevestiging dat die molens op de juiste plek gepland zijn. Eerlijk  zullen we alles delen.
 • Bart H.

  4 jaar geleden
  Je kunt de molen wel weghalen, maar die mega-betonblok in de grond dus niet. De Hatertse Vennen zijn prachtig en uniek. Dat moet niet verloren gaan doordat grondwater weg zou lekken vanwege groene molens.Lent ligt 2.5km van het windmolenpark en jij kan ze horen? Dan kun je je vast voorstellen dat mensen die een molen van bijna 2x zo hoog en 2x zo dichtbij iets meer van dat zoevend lawaai zullen vernemen.
 • Frits

  4 jaar geleden
  Wel hoor. Zet er maar eentje in mijn tuin. Prima!
 • J. Frijns

  4 jaar geleden
  Er is niks onomkeerbaar aan windmolens. Komt er iets beters, en dat zal zeker, dan zijn ze binnen een paar weken weer verwijderd. Maar we moeten nu wel dóór, en de aangehaalde bezwaren lijken flink bijeengesleept. In Lent waar ik woon hoorde je ze ook, maar helemaal niemand klaagt nog nu er vier staan.