Volledig scherm
© Venema Media

Bijna 200 bezwaren tegen windmolens Heumen

MALDEN - Tegen de ‘Duurzaamheidsvisie’ die de gemeente Heumen in september aan de raad voorlegt, zijn een kleine 200 bezwaren binnengekomen. Het plan gaat over de wijze waarop Heumen in 2050 energieneutraal wil zijn, maar de bezwaren spitsen zich vooral toe op de plaatsing van enkele grote windmolens langs de A73.

Hoewel het in het plan vooral gaat over het vaststellen van kaders waarbinnen zon- en windenergie in de gemeente een rol gaan spelen, was er de afgelopen tijd veel te doen over het onderdeel waarin de windmolens ter sprake komen. 

Slagschaduw en geluidsoverlast

Omwonenden, bewoners van de Overasseltse Vennen en een aantal inwoners van de Nijmeegse wijk Weezenhof vrezen windmolens die een hoogte van zo'n 240 meter zouden kunnen krijgen. Het gevolg: slagschaduw, geluidsoverlast en - mede door de grote fundamenten - een aanslag op het nabijgelegen vennengebied. 

Volgens de gemeente ligt de hoogte van de molens geenszins vast en moet ieder plan voldoen aan de regels die daarvoor gelden en mag de leefbaarheid in het gebied niet worden aangetast.  

De gemeente Heumen wil nog niet ingaan op de aard en de inhoud van de bezwaren. Dat doet zij over anderhalve week. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.