Boer: Nederasselt kan juist profiteren van windmolens

VideoOVERASSELT/NEDERASSELT  - Die windmolens? Die moet je niet in de natuur zetten, zegt de een. Maar die groene strook is helemaal geen natuur, zegt de ander in deze video over de komst van drie tot vijf windmolens naar Overasselt en Nederasselt.

,,Ik zou niet weten waarom we dit stukje groen moeten opofferen’’, zegt Wim Smids uit Overasselt. Maar volgens boer Jan Ohlen uit Wijchen kunnen inwoners juist profiteren van de windmolen, bijvoorbeeld in de vorm van een lagere energierekening.

Sinds ruim een week geleden bekend werd dat er plannen voor windmolens zijn, groeit het verzet. De eerste groep verzamelde tegenstanders van windmolens tussen Nederasselt en Overasselt bestaat uit zo'n 25 man. ,,Die zijn bereid er extra uren in te steken’’, zegt Teun Gosselink.

Tegenwind

Volgens hem wordt een dezer dagen een vereniging opgericht. Het is nog maar de vraag of die zoals veel vergelijkbare verenigingen Tegenwind gaat heten. ,,We zijn namelijk helemaal niet tegen wind of windenergie. We willen meedenken over andere vormen van duurzame energie dus dat dekt niet echt de lading.’’

Eerder zei Wim Smids al dat de tegenstanders van het plan juist bereid zijn mee te denken over andere vormen van duurzame energie.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Nijmegen e.o.