Volledig scherm
De brandende Audi in Malden. © 112 Nieuws

Brandstichting Maldense Audi nog niet opgelost; verdachte vrijgesproken

ARNHEM - Een 25-jarige voormalige Nijmegenaar uit Arnhem is vrijgesproken van brandstichting in de Audi van een coffeeshop-beveiliger uit Nijmegen. Bij het slachtoffer voor de deur aan de Grootveldschelaan in Malden vloog 13 augustus 2019 zijn bolide in brand.

De officier van justitie had daar 100 dagen cel voor geëist, maar volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs tegen de 25-jarige. Het slachtoffer had geen idee wie het op hem gemunt kon hebben, behalve misschien iemand die hij een keer uit de zaak heeft gezet en vervolgens boos keek en op de grond spuugde.

Omwonenden zagen een man iets aansteken, in de Audi gooien en vervolgens instappen bij een auto die even later de wijk uit reed. Het kenteken dat getuigen noteerden leidde naar de vriendin van de verdachte. Toen niet lang na de brandstichting de verdachte bij zijn vriendin kwam aanrijden, stond de politie hem daar op te wachten.

Geen bewijs

De verdachte zegt dat hij een vriend die naar Malden moest een gunst bewees door hem te brengen. Hij zou er geen weet van hebben gehad dat die daar brand ging stichten en wil zijn naam niet zeggen. Volgens de rechtbank waren er geen sporen van brandstichting op zijn handen en kan niet bewezen worden dat hij brand heeft gesticht of wist dat de vriend dat ging doen.

  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.