Volledig scherm
Shinshan is de winnaar van de Nederlandse voorronde van de eerste editie van Red Bull Dance Your Style. © eigen foto

Breakdancer Shinshan uit Malden wint opnieuw en mag naar finale in Parijs

TILBURG / MALDEN - Breakdancer Shinshan (Jean Salazar Tavera) uit Malden heeft zondag de Nederlandse voorronde gewonnen van Red Bull Dance Your Style. In 013 in Tilburg kreeg hij van de vierhonderd bezoekers de meeste stemmen. Daarmee heeft hij een plek veroverd in de wereldfinale in Parijs.

Volledig scherm
Shinshan tijdens de Nederlandse voorronde van de eerste editie van Red Bull Dance Your Style. © eigen foto

Op 12 oktober gaat Shinshan de strijd aan met winnaars uit meer dan dertig landen. De beste danser wordt bekroond met de titel Red Bull Dance Your Style World Champion 2019. De 17-jarige breakdancer uit Malden won eerder dit jaar de finale van het televisieprogramma Holland’s Got Talent

In 013 deden zestien dansers mee aan de Nederlandse voorronde van de eerste editie van Dance Your Style; één-op-één namen ze het in ‘battles’ tegen elkaar op. De jury bestond uit het publiek. 

,,Ik heb altijd zin om te dansen, maar dit was een battle waarbij ik het gevoel had dat ik echt in contact stond met het publiek en mijn finale-tegenstander",  reageerde Shinshan na zijn winst. Parijs wordt zwaar, verwacht hij. ,,Ik moet heel hard gaan trainen. Zowel mentaal als fysiek moet ik nu naar the next level.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.