Valkenier Ivo van Lanen laat zijn woestijnbuizerd Loedertje uitvliegen in de Maldense wijk Hoogenhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Valkenier Ivo van Lanen laat zijn woestijnbuizerd Loedertje uitvliegen in de Maldense wijk Hoogenhof. © Bert Beelen

Buizerd Loedertje moet einde maken aan kauwen die woonwijk terroriseren: ‘Zijn een soort hangjongeren’

Loedertje is een woestijnbuizerd van 18 jaar oud. De roofvogel is de schrik van de honderden kauwen die de wijk Hoogenhof in Malden ‘terroriseren’. ,,Het zijn hangjongeren en Loedertje jaagt ze weg.”

8 reacties

 • E. Jansen

  1 maand geleden
  Die foto van het kauwennest op het dak, dat is op ons huis. Wij hebben geen overlast van de kauwen (leuke vrolijke beesten, soms wat herrie). Bij de zonnepaneelinstallateur natuurlijk wel nagevraagd of er brandgevaar is. Dat is (bij ons systeem) niet het geval, het zonnepaneel met vogelnest zou bij oververhitting terug- of uitschakelen. Na het broedseizoen laten wij het nest weghalen en een beschermrand aan laten brengen om nestvorming te voorkomen.
 • jan gottschal

  1 maand geleden
  Loedertje mag bij mij ook langskomen en zelfs blijven. Als hij ook de duiven weg weet te houden verdient hij zelfs een standbeeld!
 • Japie lamers

  1 maand geleden
  Het is verboden om een beschermde inheemse diersoort zoals een kauw te verjagen laat staan te doden. Je mag ook geen zwaluwen, uilen, dassen, wolven, bevers enz. enz. verjagen of doden. Ik snap niet dat de Linkse-Groene niet protesteren en een rechtszaak aanspannen
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Hier in de buurt een oudere dame die elke morgen een berg brood in haar tuin gooit en zo kauwtjes lokt die herrie maken en de was onderschijten. Praten met haar helpt niets, ze heeft al met iedereen ruzie...
 • THEO Hartemink

  1 maand geleden
  Jaag ze weg met een laser,werkt perfect

Nijmegen e.o.