Volledig scherm
Burgemeester Mittendorff op bezoek bij Tonny en Henk. © Joop Verstraaten

Burgemeester bezoekt diamanten paar in Malden

MALDEN – Op de Broerdijk in Nijmegen ging de jeugd elke zaterdagavond bij iemand thuis dansen. Een schoolvriendin van Tonny Kleisterlee kwam ook een keer; ze bracht haar broer mee en die bracht weer zijn vriend Henk mee. Het duurde even voordat Henk - een beetje bleu - een afspraakje maakte met Tonny. Deze week zijn ze 60 jaar getrouwd.

Na drie jaar verkering te hebben gehad trouwden ze en trokken ze bij de ouders van Tonny aan de Van Heemskerkstraat in Nijmegen in. Inmiddels wonen ze  alweer 56 jaar aan de Rozenstraat in Malden. 

Henk is ruim 25 jaar chauffeur geweest bij het Nijmeegse glasbedrijf Veromco terwijl Tonny vele jaren werkzaam is geweest bij de thuiszorg in de gemeente Heumen. Het stel kreeg drie kinderen, twee dochters en een zoon, drie kleindochters en twee achterkleinkinderen. 

Hobby

Als hobby heeft Henk een modelspoorbaan op de bovenverdieping van zijn woning staan. Daar is Henk in ieder geval bij slecht weer vaak te vinden. Verder zijn vogels zijn lust en zijn leven. Zelf kweekt Henk kanaries maar de vogels in de natuur komen bij Henk en Tonny ook niets te kort. Tonny gaat dagelijks wandelen met de honden in de bossen niet ver van hun woning. Ze is ook een kei in het maken van kaarten en niet te vergeten gedichten maken maar ze bezoekt ook graag musea. 

Beiden zijn bijzonder trots dat ze een schriftelijke felicitatie hebben ontvangen van koning Willem Alexander en koningin Maxima en van de commissaris van de koning in de provincie Gelderland. Burgemeester Mittendorff bracht woensdagmiddag een bezoek aan het diamanten paar: ze bracht een kopie de ingelijste trouwakte uit 1959 mee. ,,Die krijgt een mooi plaatsje", liet Tonny aan de burgemeester weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.