Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr Emma, Claudia en Irene kregen gisteravond bloemen van de burgemeester. © thed maas

De helden van Heumen treden kordaat op bij brand in appartementencomplex

HEUMEN - Ze kwam net onder de douche uit en zag vlammen bij de buren. ,,Er is brand!’’, riep Irene Wijnakker (24) naar haar zus Emma (22). ,,Nou, die is nog nooit zo snel opgestaan”, aldus Irene.

De zussen wonen in de voormalige pastorie aan de Dorpsstraat in Heumen, pal naast de Heumense Hof. Irene belde gisterochtend eerst 112 en daarna renden ze naar buiten en bonkten bij de bewoners van de appartementen in Heumense Hof op de slaapkamerramen om ze wakker te maken.

Ook Claudia Jetten (23) die met de auto op weg naar haar werk de brand passeerde, kwam spontaan helpen. De drie kregen gisteravond tijdens een informatiebijeenkomst over de brand in dorpshuis De Terp een boeket van burgemeester Mittendorff.

,,Het was best heftig”, zegt Irene. ,,De bewoners waren geschrokken: de vlammen sloegen op dat moment al naar buiten.” Ze had een vreemd zoemend geluid ‘alsof er iets landde’ gehoord. Volgens de politie komt dat als de door de brand ontstane gassen ontsnappen op het moment dat de ruit door de hitte springt.

Quote

Ik ben doof aan de linkerkant en lag op de rechter­kant. Ik heb niks gehoord

Mieke de Groot , bewoonster Heumense Hof
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Heumen is op zoek naar honderd maatjes tegen bijvoorbeeld eenzaamheid
    PREMIUM

    Heumen is op zoek naar honderd maatjes tegen bijvoor­beeld eenzaam­heid

    MALDEN - In een jaar tijd moeten in de gemeente Heumen honderd ‘maatjes’ gevonden worden. Mensen die af en toe tijd vrijmaken om even met iemand anders op te trekken. Iemand met een beperking, of iemand die het zat is om altijd alleen te zijn. Nog voor de aftrap woensdagmiddag meldden de eersten zich al. De teller stond aan het einde van de middag op vijftien nieuwe maatjes. Vijf bezoekers meldden zich op zoek naar een maatje.

Nijmegen e.o.