Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Freddy Schinkel

De hoogte van de windmolens langs de A73 staat nog niet vast, zegt Heumen

HEUMEN - De hoogte van de windmolens die over een paar jaar langs de A73 komen te staan, staat nog niet vast. Dat was donderdagavond in ieder geval de boodschap van twee Heumense wethouders voor zo’n tweehonderd ongeruste omwonenden. Uit Malden, maar ook uit de Nijmeegse wijken Weezenhof en Hatert.

Zij kwamen af op een informatiebijeenkomst in het Heumense dorpshuis De Terp nadat hen zo'n week geleden de schrik om het hart sloeg. In een artikel in De Gelderlander beschreef Ruben Berendts van adviesbureau Blue Bear Energy de windmolens die zijn bedrijf in een rij van drie wil neerzetten langs de A73. Molens met een tiphoogte van 241 meter.

Die molens - het bedrijf heeft al voorlopige contracten met enkele grondeigenaren gesloten - moeten komen in wat Heumen een energiepark noemt: een flink gebied langs de snelweg waar met velden zonnepanelen en windmolens.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.