foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
foto ter illustratie. © Emiel Muijderman DTCT

De tijd dringt, dus nam Heumen een bijzonder besluit: een graf in eigen achtertuin komt er

MALDEN - Voor het eerst wil iemand in de gemeente Heumen op eigen grond begraven worden. En voor het eerst heeft de gemeente daar nu ook beleid voor. Een laatste rustplaats in eigen ‘tuin’ mag, mits...

8 reacties

 • Downstream

  4 maanden geleden
  Misschien wil een erfgenaam de woning betrekken. En omdat de waarde van de woning volgens U lager zou zijn heeft dat ook fiscale gevolgen voor het erfrecht, de overdracht en WOZ. Daar willen erfgenamen misschien best mee leven.
 • Sjakie

  4 maanden geleden
  Misschien hebben ze wel een heel lange achteretuin, zo'n paar 100 meter.Je moet natuurlijk wel aan bepaalde voorschriften voldoen, zoals afwatering lijksappen. bestemmingsplan e.d.. verder geen probleem mee.Bij wijziging van eigendom, gewoon ruimen op kosten van de vorige eigenaar.
 • Ook

  4 maanden geleden
  Alhoewel ik het goed vind dat de gemeente Heumen nu beleid wil maken op dit punt ben ik wel geneigd om het eens te zijn met de reacties van Tiswa en Sjaan.In dit kleine Nederland blijft vrijwel nooit iets heel erg lang onaangetast, dus ik kan me de vragen die zij stellen zonder meer voorstellen.Daarnaast blijf ik vinden dat de mens al veel te veel ruimte op deze planeet claimt, zoals bijvoorbeeld met natuur begraafplaatsen.
 • AstrA1993

  4 maanden geleden
  Dan is  een daarvoor aangewezen natuur begraafplaats toch een stuk makkelijker ..?     en cremeren toch ook een betere oplossing...?  mijn schoonouders staan al vele jaren bij ons op een kast in ons huis....gaan we eventueel verhuizen , gaan ze gewoon mee...en willen nabestaanden er van af....kunnen ze het  (met ons erbij)    gewoon ergens uitstrooien...
 • Wolt

  4 maanden geleden
  Ja dat vraag ik mij ook af. Ik zou zelf geen huis kopen met een graf in de tuin. 
 1. Lady Gaga's hondenuitlater neerschoten, honden gestolen
  Play

  Lady Gaga's hondenuit­la­ter neerscho­ten, honden gestolen

 2. Staatsgreep dreigt in Armenië, premier wil niet opstappen
  Play

  Staats­greep dreigt in Armenië, premier wil niet opstappen

Nijmegen e.o.