Dick en Willy van den Hof vieren hun 60-jarig huwelijk met een etentje in zorgcentrum Malderburch.
Volledig scherm
Dick en Willy van den Hof vieren hun 60-jarig huwelijk met een etentje in zorgcentrum Malderburch. © Theo Peeters

Diamanten diner in Malderburch: ‘Eindelijk weer
een kus gehad’

MALDEN - De tafel is feestelijk met keurig tafellinnen gedekt. Het voorgerecht - rundercarpaccio - is net geserveerd. Na een aantal lange, lange weken met een dagelijks praatje door het open raam, zitten Dick en Willy van den Hof naast elkaar aan tafel. Voor het diner. Hun diamanten diner, want ze zijn deze zonnige Hemelvaartsdag op de kop af 60 jaar getrouwd.

In het Maldense zorgcentrum Malderburch werd apart een kamer ingericht voor het feestelijke etentje waarvoor het echtpaar met de broer van Willy, Cees Groot en zijn echtgenote Ellen, aanschuift. Groot: ,,Ik dacht nog even, een kantoortje, dat zal wel wat zijn. Maar dit is zo mooi en zo feestelijk.”

Quote

Binnen de regels moet je in uitzonder­lij­ke situaties zoeken naar maatwerk

Ineke Oude Boerrigter, Bestuurder Malderburch

Of dat allemaal zo wel kan in deze lastige corona-tijd? Malderburch-bestuurder Ineke Oude Boerrigter: ,,We houden ons hier strikt aan de regels. Maar binnen die regels moet je in uitzonderlijke situaties zoeken naar maatwerk. Niet rigide zijn. Als het gaat om het waken bij iemand die ernstig ziek is, of als het gaat om een bijzondere gebeurtenis als deze.”

Van die corona-regels weet de 83-jarige Dick van den Hof inmiddels ook alles af. Zijn 85-jarige echtgenote heeft nu ruim een jaar een appartement in Malderburch. ,,Ik kwam elke dag langs. Elke middag aten we samen. En ineens kan dat niet meer. Praten we met elkaar bij het raam dat een beetje op kiepstand staat. Ik buiten, zij binnen. Eten doe ik nu thuis, alleen aan de keukentafel.” 

Quote

Ik kwam elke dag langs. Elke middag aten we samen. En ineens kan dat niet meer.

Dick van den Hof

Maar donderdag was het dus even feest. Bescheiden feest, want het etentje voor dertig man, zoals de bruidegom dat voor zich zag, zit er even niet in. ,,Maar dit is ook fijn", zegt Willy van den Hof. ,,Ik heb vanmorgen voor het eerst weer een kus gekregen.” 

En dat grote feest? ,,Ach, dat doen we later nog wel een keer. Als alles weer wat gewoner is. In augustus of zo. Dan komt de burgemeester ook.”

Nijmegen e.o.