Zwaarbewapende agenten bewaakten in augustus het gevonden drugslab in Overasselt.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwaarbewapende agenten bewaakten in augustus het gevonden drugslab in Overasselt. © Tom Hessels

Die al te royale sponsor, is dat wel in de haak?

MALDEN - Natuurlijk loert het kwaad niet op iedere straathoek. Maar die vriendelijke man die een tijdje je schuur wil gebruiken voor ‘opslag van spullen’ en die wel erg royale sponsor die een steeds grotere rol speelt in de sportclub, is dat wel zuivere koffie?  Zou zomaar kunnen van niet, waarschuwt Heumens burgemeester Marriët Mittendorff.      

Het lastige woord is ‘ondermijning’. Simpel gezegd: crimineel geld dat op allerlei manieren zijn weg zoekt van onderwereld naar bovenwereld. Bestuurders en raadsleden van de zes gemeenten in Tweestromenland verdiepen zich erin tijdens een speciale themabijeenkomst. Maar ook de ‘gewone’ inwoners kunnen de komende tijd allerlei campagnes verwachten. Marriët Mittendorff:  ,,Om effectief op te kunnen treden hebben we de ogen en oren van al onze inwoners nodig.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zondag 21 graden en zon: hoe voorkom je nieuwe topdrukte? ‘Maak een ommetje vanuit huis’
    PREMIUM

    Zondag 21 graden en zon: hoe voorkom je nieuwe topdrukte? ‘Maak een ommetje vanuit huis’

    NIJMEGEN / NEDERASSELT / SINT ANTHONIS - Zondag wordt een prachtige dag: 21 graden en zon. Wandel je straks met je om milde frisheid verlegen neus toch weer schouder aan schouder in het vennengebied of de staatsbossen? Met de coronacrisis in het achterhoofd bereiden natuurorganisaties zich voor op een druk weekend. ,,Zolang het mooi weer is, staan wij in de hoogste staat van paraatheid.’’

Nijmegen e.o.