Volledig scherm
Het politieonderzoek in juni aan de Promenade in Malden. © Waldie Rutten/ 112nieuwsgroep

Dode vrouw Malden niet het
slachtoffer van een misdrijf

MALDEN - De 39-jarige vrouw die afgelopen zomer dood werd aangetroffen in een appartement aan de Promenade boven winkelcentrum Malden, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Tot die conclusie komt de politie exact drie maanden na het noodlottige incident.

Agenten troffen in de avond van dinsdag 25 juni de vrouw levenloos aan in haar appartement. Daar zou de vrouw, afkomstig uit Groesbeek, volgens buurtbewoners pas enkele maanden hebben gewoond. Omdat de meubels in de woning waren verschoven en het slachtoffer een forse hoofdwond had, sloot de politie in eerste instantie een misdrijf niet uit. 

Ook buurtbewoners meldden destijds dat het slachtoffer mogelijk onder verdachte omstandigheden om het leven was gekomen. Na de vondst van het stoffelijk overschot werd de woning aan de Promenade dagenlang verzegeld, zodat de technische recherche uitvoerig onderzoek kon doen.  

Nu blijkt dat van een misdrijf geen sprake is. Mogelijk heeft de vrouw een fatale val gemaakt, waarbij zij met haar hoofd ongelukkig is terecht gekomen. Waarom het zolang heeft geduurd voordat uitsluitsel kwam, wil de politie niet zeggen. Het onderzoek wordt nu definitief afgerond, aldus een woordvoerder.

Dat betekent overigens niet dat het lichaam van de vrouw nu pas wordt vrijgegeven door de politie: dat is begin juli al gebeurd. Doordat de politie sporen en monsters van het stoffelijk overschot had afgenomen, kon ook zonder lichaam nog verder onderzoek worden gedaan naar de doodsoorzaak van de vrouw.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.