Volledig scherm
PREMIUM
Steve Gammage van de Bronckhorster Brewery proeft de Witte Raaf. © theo kock persfotografie

Een nieuw leven voor fameus Heumens witbier De Witte Raaf

HEUMEN / RHA - In de jaren 80 maakte Herm Hegger furore als bierbrouwer in Heumen. Zijn witbier Witte Raaf was legendarisch, maar werd na een overname door InBev in 1995 van de markt gehaald. Nu is het bier tijdelijk terug. Dankzij een samenwerking tussen Steve Gammage van de Bronckhorster Brewery uit het Gelderse Rha en Hertog Jan in Arcen. De verwachting is om 12.000 liter Witte Raaf te brouwen. Vooralsnog is het een eenmalig project.

Herm Hegger is een pionier op het gebied van speciaalbieren. Geboren en getogen in het Limburgse Arcen, tegenover de plaatselijke brouwerij, opende hij in 1983 een van de eerste microbrouwerijen in Nederland, De Raaf in Heumen. Hét succesnummer van de brouwerij, die ruim tien jaar bestond, was de Witte Raaf, het allereerste witbier van Nederland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.