Eugene Janssen bij Voorzieningenhart Op de Heuvel in Groesbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Eugene Janssen bij Voorzieningenhart Op de Heuvel in Groesbeek. © Theo Peeters

Eugene Janssen vertrekt bij woningcorporatie Oosterpoort: ‘Eigen inwoner eerst in het dorp, zulk gedrag wil je toch niet?’

Eugene Janssen vertrekt als directeur-bestuurder bij woningcorporatie Oosterpoort, dat 4900 huurwoningen bezit in Berg en Dal en Heumen. De nieuwbakken gepensioneerde zag de rol van woningcorporaties steeds maar veranderen. ,,We mochten niks meer, en nu ‘moeten’ we opeens weer alles.”

3 reacties

 • Pedro Kantor

  2 maanden geleden
  @Peter, voor een hoger opgeleide met een vette baan zoals de heer Janssen is het juist volkomen sociaal om onze schaarse sociale huurwoningen vol te plempen met gelukszoekers. Want hij heeft er met zijn dure koopwoning in een goede wijk geen last van en het geeft hem het gevoel te deugen. En deugen is voor 'sociale' goedverdienende hoger opgeleiden zelfs belangrijker dan geld of zelfs ademen.
 • Anneke Dijk

  2 maanden geleden
  Nou, Buitenlandse inwoner in het dorp (met voorrang) is dat dan wat we moeten willen? Waarom moesten de regels voor wachtlijsten veranderd worden? Voor Nijmegen zijn de wachttijden meer dan 10 jaar, dan ben je al in een andere levensfase.
 • Peter Schuurstra

  2 maanden geleden
  Het is toch niet zo vreemd dat je de eigen jongeren zonder dikke portemonnee een kans geeft om te wonen in het eigen dorp. Daar is volgens mij niets asociaals aan. Ze gedwongen wegjagen is juist niet sociaal.

Nijmegen e.o.