Volledig scherm
© Thinkstock

Fietsers kunnen dankzij nieuw pad doorfietsen van De Vennen naar de Maas

OVERASSELT - Wie de recreatieve fietsknooppunten in de regio volgt, hoeft geen verplicht rondje meer te fietsen over Overasselt of Nederasselt om van de vennen naar de Maas te gaan. Door een nieuw pad bij de Geitweg kunnen fietsers vanaf het natuurgebied meteen doorsteken naar de rivier, door het landelijke gebied tussen de dorpen Nederasselt en Overasselt in.

Met 1,2 kilometer vers asfalt is er een snelle verbinding door het groen tot stand gekomen tussen Nijmegen en Wijchen en de Heumense Maasdorpen.

Route
De route zal met drie bestaande stukken (samen vormen ze een kruis) worden toegevoegd aan het fietsknopennetwerk voor recreatieve tochten. Daarmee komen er in het Heumense netwerk 10 kilometer fietpad en vijf nieuw fietsknooppunten bij. Ook moeten er vijf bestaande knooppunten worden aangepast.

Begin 2017 uitgevoerd
De aanpassingen moeten begin 2017 zijn uitgevoerd. Met de uitbreiding van het fietsknooppuntennetwerk komen er aantrekkelijke routes bij voor de fietsers, laat een ambtenaar van de gemeente Heumen weten: van noord naar zuid én van west naar oost.

Het gebied tussen grofweg de Maas, A73 en Graafseweg is overigens ook het enige in de regio met een wandelknooppuntennetwerk. Een deel van het wandelnetwerk liep al over hetzelfde traject als het nieuwe fietspad.

Nijmegen e.o.