De rotonde Rijksweg/Droogsestraat wordt door veel fietsers gebruikt om vanuit Malden over te steken en daarna aan de linkerkant richting Nijmegen te fietsen. Dat mag, maar het is wel een gevaarlijke situatie en daar moet wat aan gedaan worden, zegt DGH.
Volledig scherm
PREMIUM
De rotonde Rijksweg/Droogsestraat wordt door veel fietsers gebruikt om vanuit Malden over te steken en daarna aan de linkerkant richting Nijmegen te fietsen. Dat mag, maar het is wel een gevaarlijke situatie en daar moet wat aan gedaan worden, zegt DGH. © Theo Peeters

Fietspad langs Rijksweg Malden te gevaarlijk: ‘Door verschil in snelheid is het niet meer veilig’

MALDEN - Het is te gevaarlijk: fietsers, brommers en - vaak snelle - e-bikes die in twee richtingen over het fietspad langs de Rijksweg bij Malden fietsen. Daar moet nodig iets aan gedaan worden. Bijvoorbeeld met een verbod om op de rotonde Rijksweg/Droogsestraat het fietspad aan de linkerkant richting Nijmegen op te rijden.

4 reacties

 • Rick du Tertre

  2 maanden geleden
  Lekker makkelijk, toename fietsers de schuld geven. Die verkeers deskudigen van de Gemeente en/of Rijkswaterstaat zijn de boosdoeners. Als je een rotonde hebt die schuin afloopt en er komt een tegenligger aan in de bocht dan verblint deze altijd de auto die moet beslissen of er een fietser aan komt of niet. Bij veel verkeer is het dan gokken...of wachten. oplossing: Hele goede straatverlichting op de rotonde. Moeilijk hè verkeersdeskundigen!!! Ga daar zelf eens rijden in donker met regen!
 • Johann ut Broamt

  2 maanden geleden
  is een cursus verkeersveiligheid niet een goede oplossing je ziet tegenwoordig zelfs automobilisten die verkeersborden negeren en daardoor tegen de rijrichting parkeren waar middenbermbegroeiing aanwezig is.
 • F Leferink

  2 maanden geleden
  Mijnheer Waas ziet het niet scherp: fietsers die het verkeer ophouden? Fietsers zíj́n verkeer.
 • Willem Dijkman

  2 maanden geleden
  Het gevaarlijkst op deze rotonde vind ik dat iedereen te lui is om richting aan te geven en dat is al zo sinds die rotonde werd geplaatst.
 1. Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen
  Play

  Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen

 2. Topdrukte bij buitenzwembad: 'Ik ben zo blij als een kind'
  Play

  Topdrukte bij buitenzwem­bad: 'Ik ben zo blij als een kind'

Nijmegen e.o.