De ongeveer 25 vaten met chemisch drugsafval die waren gedumpt op de Rotsestraat in Overasselt.
Volledig scherm
De ongeveer 25 vaten met chemisch drugsafval die waren gedumpt op de Rotsestraat in Overasselt. © Waldie Rutten/112 Nieuwsgroep

Gedumpte drugsvaten lekken chemische stof over deel Rotsestraat in Overasselt

OVERASSELT - Aan de Rotsestraat in Overasselt zijn dinsdagavond om en nabij 25 vaten met drugsafval gevonden. De vaten lagen verspreid over de weg en de berm, ongeveer de helft ervan was gevuld met een chemische stof. Een of twee vaten hebben volgens de brandweer gelekt over een deel van de straat.

De brandweer heeft metingen verricht maar geen gevaarlijke dampen gemeten.

Vanwege de vondst, rond 18.30 uur, is de Rotsestraat volledig afgesloten tot een gespecialiseerd bedrijf de vaten heeft opgeruimd. Daarbij wordt waarschijnlijk ook gekeken of er bodemverontreiniging is. Dat bedrijf was rond 23.00 nog onderweg. Hoe lang het opruimwerk gaat duren is niet bekend. 

Aan de Rotsestraat staan enkele woningen die last hebben van de afsluiting. De bewoners mogen echter wel in en uit de straat als dat nodig is.

De politie doet onderzoek naar de drugsdumping en roept getuigen op om zich te melden. De gemeente Heumen verwacht woensdagochtend een update te kunnen geven, onder andere over de opruimwerkzaamheden en de afsluiting van de straat. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.