Gemeenteraad is ‘ten einde raad’ en voert exact 3 minuten actie op Rijksweg in Malden

VIDEOMALDEN - Onder het motto ‘Wij zijn ten einde raad’ heeft de voltallige gemeenteraad vanochtend een korte actie gehouden op de Rijksweg in Malden. Exact drie minuten blokkeerden ze het verkeer. Hiermee willen ze de provincie Gelderland ervan overtuigen dat er eindelijk maatregelen worden getroffen om de grote verkeersdrukte door het dorp aan te pakken.

De raadsleden hadden toestemming gekregen om maximaal drie minuten op de weg actie te voeren, en hielden zich daar precies aan. Ze stonden op het zebrapad ter hoogte van het gemeentehuis, met borden en spandoeken. Het protest leidde er direct toe dat het verkeer opstroopte. Tot aan de Jan J. Ludenlaan ontstond een file. Na afloop van de actie liepen ze nog één rondje over de nabij gelegen rotonde. 

Niet serieus nemen

Volgens GroenLinks-raadslid Rob Schuurman, woordvoerder namens de actievoerders, moet de provincie opnieuw met de gemeente Heumen in gesprek over mogelijke oplossingen. ,,Wij zijn het zat. Er wordt al jaren gepraat met de provincie maar er komt geen enkele oplossing in zicht. De vraag is of ze ons wel serieus nemen."

De Rijksweg in Malden is een van de drukste provinciale wegen en snijdt het dorp in twee delen. Jaarlijks telt de weg zeven miljoen voertuigbewegingen. Pleidooien om een rondweg rond Malden aan te leggen of andere maatregelen te treffen waardoor het verkeer een andere route neemt, hebben tot nu toe niets uitgehaald. De gemeente kan juridisch gezien geen maatregelen afdwingen omdat het geluid en de uitstoot binnen de normen blijven.

Volledig scherm
In Malden voerde de gemeenteraad maandagochtend actie op de Rijksweg N844. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.