Volledig scherm
Inwoners van de Maldense wijk Hoogenhof verwachten minder geluidsoverlast van de Jan J. Ludenlaan als er een geluidsscherm wordt geplaatst en stil asfalt wordt gelegd. © Theo Peeters

Grijs geluidsscherm op brug Ludenlaan tegen geluidsoverlast in wijk Malden

MALDEN - Automobilisten kijken binnenkort tegen een grijs geluidsscherm aan op de brug van de Jan J. Ludenlaan over het MaasWaalkanaal tussen Malden en Heumen. Het scherm van aluminium moet de geluidsoverlast van het verkeer voor inwoners van de Maldense wijk Hoogenhof terugdringen. 

Het geluidsscherm van 160 meter lang en 1,5 meter hoog wordt geplaatst als de provincie Gelderland groot onderhoud aan de Jan J. Ludenlaan (N271) laat verrichten. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Asfalt

De provincie gaat onder meer het asfalt vervangen op delen van de N271. Daarbij nemen werklieden de voegovergangen op de brug onder handen. 

Gelderland neemt de bouw van de geluidswering mee in de Europese aanbesteding voor het groot onderhoud aan de weg. Dat kan de prijs drukken voor de gemeente Heumen. Ook hoeft de gemeente dan zelf niet een aanbesteding op te starten. Bovendien hoeft Heumen niet te betalen voor verkleersmaatregelen, omdat het werk aan de geluidsmuur gelijktijdig wordt uitgevoerd met het wegenonderhoud.

Naar schatting kost het scherm Heumen 120.000 tot 270.000 euro.

Nijmegen e.o.