Volledig scherm
PREMIUM
Een groepje Wijkhelden toont trots de twee zakken zwerfvuil die ze in drie kwartier in hun wijk hebben verzameld. © Dar

Groeiend leger Wijkhelden strijdt tegen zwerfvuil

OVERASSELT - Zo'n driehonderd 'wijkhelden' hebben zondag de jaarlijkse Wijkheldendag bezocht van afvalinzamelaar Dar. Op scoutingterrein St Walrick in Overasselt werden de vrijwilligers, die hun buurten ontdoen van zwerfafval, getrakteerd op een dag vol activiteiten en spelletjes.

Volledig scherm
Honderden wijkhelden bijeen tijdens de vierde Wijkheldendag van de Dar, dit keer op scoutingterrein St Walrick in Overasselt. © Geert Timmer

De Dar begon eind 2014 met het werven van vrijwilligers om zwerfvuil in hun directe omgeving op te ruimen. Inmiddels staat de teller op 1600 (kinderen, ouderen, begeleiders), in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen. Een groot succes. 

Volgens Loed van Berkel van de Dar, die samen met Michelle Stuiver het Wijkhelden-project coördineert, gebeurt dit nergens in Nederland op deze schaal. ,,Het mooie is dat je dolenthousiaste kinderen ziet en apetrotse ouders. Van wijkbewoners krijgen ze veel complimenten. We hopen dat dit de eerste generatie wordt die zelf geen zwerfvuil meer op straat gooit."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.