Volledig scherm
Een grote groep ooievaars op een akker in Nederasselt. © Jan van Thiel

Grote groep ooievaars in uiterwaarden Nederasselt

NEDERASSELT - Een grote groep ooievaars is zaterdagmorgen neergestreken in de uiterwaarden van de Maas bij Nederasselt.

Het is een prachtig gezicht: zeker dertig vogels staan rustig op de akker, terwijl op andere velden de machines ronken. Jan van Thiel zette de groep op de foto aan de Maasdijk, tussen de Uiterdijksestraat en de Oude Veerstraat. „Ik heb er wel eens vaker ooievaars gezien, maar dan waren het er twee. Nu heb ik er zeker 39 bij elkaar geteld!”, aldus de enthousiaste fotograaf.

Wintertrek
Waarschijnlijk zijn de vogels er neergestreken onderweg naar hun 'winterverblijf' in Zuid-Europa of het noorden van Afrika. De wintertrek van ooievaars is in volle gang en daarbij verplaatsen ze zich in grote groepen.

Ooievaars keren na hun overwintering over het algemeen tussen februari en april terug in Nederland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Help! de scepter van prins Robert werd voor de grap gestolen, maar is nu echt zoek

    Help! de scepter van prins Robert werd voor de grap gestolen, maar is nu echt zoek

    GROESBEEK – Het is altijd een beetje een sport: om tijdens een carnavalsbijeenkomst iets van een collega-carnavalsvereniging te bietsen dat dan later in ruil voor een kratje bier teruggebracht wordt. Zo verdwenen bijvoorbeeld tijdens het prinsenbal in Groesbeek twee steken van de leden van de Raad van Elf van carnavalsvereniging De Feestneus. Die zijn weer terug: het kratje bier is van eigenaar verwisseld.

Nijmegen e.o.