Volledig scherm
PREMIUM
Ook busjes werden gecontroleerd, onder meer op de lading. © Theo Peeters

Grote verkeerscontrole in Malden: ‘Maar ik verwachtte ook geen politie’

MALDEN - Het was druk donderdagavond op het Maldense Kerkplein. Vanaf een uur of vier was er een groots opgezette verkeerscontrole. Scooters, auto’s, busjes, taxi’s, alles werd door motoragenten het plein op gedirigeerd. Tot een uur of tien hield de stroom aan. 

Quote

Natuurlijk, je lost niet alles op, maar we hebben ook laten zien dat je gepakt kan worden

Marriët Mittendorff, Burgemeester gemeente Heumen

De meeste automobilisten konden zonder problemen hun weg vervolgen. Geen mankementen aan de auto, niet  gedronken, geen gevaarlijke of illegale lading aan boord, geen boetes niet betaalde boetes en de belasting keurig betaald.

Het was voor het eerst dat in het samenwerkingsgebied Tweestromenland zo’n grote controle werd gehouden. Zo’n zestig mannen en vrouwen op de been. 

Politie, belastingambtenaren, medewerkers van de omgevingsdienst ODRN, de RDW, de sociale dienst van de gemeente Heumen, deurwaarders, een officier van justitie. De opzet: niet alleen aanpakken wie fout zit, maar ook een poging ondernemen om zicht te krijgen op wat tegenwoordig ‘ondermijnende criminaliteit’ heet. Of zoals een agent het zegt: ,,Wie geen baan heeft maar wel in een ontzettend dure auto rijdt, heeft iets uit te leggen.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.