Volledig scherm
PREMIUM
Een van de bekendere groene plekken van de gemeente Heumen: het Lierdal, op de grens tussen de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar. © Theo Peeters

Heumen haalt streep door plattelandsfonds

MALDEN - Er ligt geen 700.000 euro meer klaar voor het in stand houden en verbeteren van het landschap in Heumen. De gemeente spendeert er nog wel geld aan, maar duurdere projecten worden apart tegen het licht gehouden. 

Het geld uit het Plattelandsfonds ging naar zaken als  het subsidiëren van het erfgoedplatform, het aanleggen van bloemrijke akkerranden, het geven van snoeicursussen tot grote projecten als het zichtbaar maken van het Kroonwerk Coehoorn bij Nederasselt.

Dat die 7 ton uit het fonds nu overgeheveld zijn naar de algemene reserves van de gemeente, wil overigens niet zeggen dat er geen ‘groen geld’ meer is. Jaarlijks blijft de gemeente 40.000 euro uittrekken voor kleinere (vrijwilligers)projecten. Komen er projecten voorbij die meer geld kosten, dan neemt de gemeenteraad er apart een besluit over.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.