De voormalige basisschool De Vuurvogel I aan de Maldense Veldsingel heeft een bijzondere vorm, speciaal ontworpen voor jenaplanonderwijs.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige basisschool De Vuurvogel I aan de Maldense Veldsingel heeft een bijzondere vorm, speciaal ontworpen voor jenaplanonderwijs. © Theo Peeters

Heumen is om: De Vuurvogel wacht niet de sloopkogel, maar een eerbetoon als ‘uniek’ monument

De voorgenomen sloop van het voormalige schoolgebouw De Vuurvogel I in Malden is vrijwel zeker van de baan. Het gebouw is architectonisch te waardevol om te verdwijnen, oordeelt het Geldersch Genootschap. In plaats van de sloopkogel lonkt nu de status van gemeentelijk monument.

3 reacties

 • H Wijk

  3 maanden geleden
  2 ton voor de eerste opknap ronde, daarna zijn er nog 10 opknap rondes nodig, reken maar uit wat het gaat kosten voordat het gebouw een beetje leefbaar/bewoonbaar is.
 • Adriaan van Dorp

  3 maanden geleden
  Best vreemd dat een club zich inzet voor behoudt en als dat gelukt is, zegt ‘Mooi, ik ben benieuwd wat er nu in komt’. De gemeente, dus feitelijk de burgers, zitten nu opgezadeld met een onbruikbaar gebouw dat peperduur wordt om bruikbaar gemaakt te worden voor een bestemming die nog totaal onbekend is.
 • Jakob Muntinga

  3 maanden geleden
  Geweldig, onze 4 kinderen hebben warme herinneringen aan het mooie gebouw en het onderwijs. Heel bijzonder dat het pand de waardering krijgt die het verdiend.