Volledig scherm
De gemeente Heumen reageert adequaat op meldingen over bijvoorbeeld zwerfafval. © Theo Peeters

Heumen verbetert de buurt opnieuw het beste van Nederland

MALDEN - Heumen is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de gemeente die het best reageert op meldingen van inwoners over bijvoorbeeld scheve stoeptegels, kapotte riolering en zwerfvuil. 

Het gaat om een prijs die het het landelijk platform Verbeterdebuurt jaarlijks uitreikt aan de gemeente waarover de inwoners die een melding doen het meest tevreden zijn. Vorig jaar kreeg de gemeente het cijfer 7,6. Nu is dat 8,3. 

Verbeterdebuurt vergeleek 260 gemeenten met elkaar. Zodra een gemeente een melding over bijvoorbeeld kapotte straatverlichting afhandelt, ontvangt de melder een verzoek om de service te beoordelen. Een kleine tweehonderd inwoners is gevraagd naar hun ervaringen.

Quote

We laten mensen weten wanneer we een melding kunnen afhandelen

Wethouder René Waas

Er wordt bij de verkiezing rekening gehouden met de grootte van de gemeente en het aantal mensen dat zijn mening geeft. Almere en Zwolle completeren de top 3. 

Een verklaring voor de nieuwe topnotering van Heumen schuilt volgens wethouder René Waas onder meer in de communicatie. ,,We laten mensen weten wanneer we een melding kunnen afhandelen. Ook als een probleem niet meteen kan worden opgelost, is het belangrijk om dat uit te leggen. Dat waarderen mensen.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.