Volledig scherm
Met een digitaal platform hoopt de gemeente Heumen vooral meer jongeren te bereiken, bij de politiek te betrekken en met elkaar in contact te brengen.

Heumen wil meer met inwoners in gesprek én inwoners moeten meer met elkaar in gesprek

MALDEN - Het Heumense gemeentebestuur wil met meer inwoners in gesprek én wil inwoners meer met elkaar in contact brengen. Daarom start na de zomer een nieuw digitaal platform. Voorlopig heeft dat de werktitel ‘Heumen praat’.  

Het was, aldus wethouder Frank Eetgerink, een van de voornemens van het nieuwe college van burgemeester en wethouders: Heumenaren meer bij de politiek en de gemeente betrekken. 

,,We hebben daarvoor al regelmatig avonden waarbij we met onze inwoners in gesprek gaan. Daar zie je toch vaak dezelfde mensen. We hebben alleen het idee dat we een belangrijke groep minder bereiken: jongere mensen die weinig tijd hebben en meer gericht zijn op contact via sociale media. Met de tablet op de bank.”

Proefperiode

De gemeente begint met een periode van een jaar om te zien of het idee werkt. Op het digitale platform - een website - komen straks ideeën waarvan de gemeente wil weten hoe haar inwoners daar over denken. 

Eetgerink: ,,Maar mensen kunnen ook gewoon onderling contact zoeken. Als iemand in de buurt iets wil organiseren, kan dat ook via dit platform vorm krijgen.” 

Wie mee wil doen aan deze digitale gesprekken moet zich straks wel registreren. ,,Hoe we dat precies aanpakken moeten we nog bekijken. We willen de drempel voorlopig zo laag mogelijk houden. Wel gaan we de reacties en opmerkingen in de gaten houden. Mensen moeten zich wel aan een aantal spelregels houden.”

Het is niet de bedoeling van de gemeente om te concurreren met andere digitale platforms, zoals ‘Heumen ontmoet elkaar’. Volgens Eetgerink wordt de gemeentelijke ‘praatplek’ wat dat betreft in overleg op poten gezet.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.