Volledig scherm
Bert Beelen

Heumen wil woningen in voormalig klooster Steenhuys

MALDEN - De gemeente Heumen koopt het Steenhuys van zorgaabieder Driestroom. Een nieuwe locatie voor de dagopvang van de zorgaanbieder voor cliënten met een beperking is nog niet bekend.

Driestroom vertrekt met de dagopvang uit het Steenhuys in Malden. De stichting heeft het pand aan het Kloosterhof voor 525.000 euro verkocht aan de gemeente Heumen. Die wil het Steenhuys geschikt maken voor tijdelijke of permanente bewoning.

Bibliotheek
Waar Driestroom en haar huurders naartoe gaan is nog niet bekend. Vermoedelijk schuiven zij een paar panden door naar de huidige bibliotheek aan het Kloosterhof. Daar wil Gezondheidscentrum De Kroonsteen uitbreiden; onder één dak met andere zorgpartners. De bibliotheek gaat op haar beurt naar Cultureel Centrum Maldensteijn aan de overkant van de Rijksweg.

Jeugdhonk
In eerste instantie overweegt de gemeente het huisvesten van statushouders, starters en cliënten van Pluryn in de voormalige meisjesschool en later jeugdhonk. Een andere mogelijkheid is er tijdelijk de cliënten van Pluryn op te vangen die nu op De Horst wonen. Daar zijn plannen voor nieuwbouw.

Appartementencomplex
Op de lange termijn overweegt Heumen het pand te slopen en er een appartementencomplex terug te bouwen. Dat zou bestemd kunnen zijn voor bijvoorbeeld cliënten van Pluryn of Dichterbij, ouderen, starters of statushouders.

Dagopvang
Driestroom gebruikt de helft van het Steenhuys voor dagopvang voor cliënten met een beperking. In de andere helft zitten maatschappelijke organisaties waarmee de zorgaanbieder samenwerkt: zoals belangenvereniging Kroonwijk, Vluchtelingenwerk, Stichting de Keilbout en STOOM, een ontmoetingspunt voor ouderen.

Meer over het Steenhuys in de Gelderlander van vrijdag 25 november, editie Rijk van Nijmegen. Ook te lezen in de e-paper.

Nijmegen e.o.