Volledig scherm
© ED

Heumenaren gingen ‘massaal’ stemmen, VVD blijft grootste

MALDEN - Ook dit keer blijken de inwoners van de gemeente Heumen trouwe stemmers. Van de 13.020 mensen die een uitnodiging kregen om naar de stembus te gaan, gaven 8119 stemgerechtigden (62,4 procent) gehoor aan die oproep. En dat is meer dan de 56 procent die landelijk genoteerd werd. 

De grootste opkomst werd genoteerd in basisschool De Vuurvogel: daar brachten 1444 mensen een stem uit, goed voor een opkomstpercentage van 69,29 procent.

Voor de gemeente is dat hogere opkomstpercentage overigens geen uitzondering, want vier jaar geleden was dat verschil er ook al. Toen ging landelijk 46 procent van de opgeroepen kiezers richting stembureau en in de gemeente Heumen was dat destijds 54,85 procent.

In de gemeente Heumen bleef de VVD het grootst met 1356 stemmen (16,81 procent), daarna volgen tot en met plek vier: GroenLinks (1146 stemmen, 14,2 procent), CDA (1087 stemmen, 13,47 procent) en Forum voor Democratie (923 stemmen, 11,44 procent).  

Forum voor Democratie is ook in Heumen de grootste winnaar. Grootste verliezer is D66, dat leverde 6,4 procent in. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.