Volledig scherm
De MS Carmen. © Sijfacruises.nl

Heumens cruiseschip vertrekt week te laat, wie meevaart drinkt gratis

ARNHEM/HEUMEN - De 112 deelnemers die een vijfdaagse riviercruise boekten over het IJsselmeer en de Nederlandse rivieren op 1 oktober, moeten hun koffers een weekje later pakken. Het Heumense cruiseschip de MS Carmen verwacht hen namelijk niet op 1, maar op 8 oktober aanstaande.

Dat misverstand kwam afgelopen zomer aan het licht toen de Maldense cruiseorganisatie Sijfa de rekening opmaakte voor reisorganisatie OAD met 8 oktober als reisdatum. Een groot probleem voor OAD en voor reisbureau Burgtours uit Yrseke, dat de reis op reformatorische grondslag – met dominee mee aan boord - al aan 112 deelnemers verkocht.

OAD stapte naar de kortgedingrechter in Arnhem om van de cruiseorganisatie af te dwingen dat er toch op 1 oktober werd vertrokken. In alle correspondentie tussen de reisvoorbereiders uit 2017 is steeds gesproken over 1 oktober. Volgens de Maldense cruiseorganisatie is later echter met een OAD-medewerker afgesproken dat 8 oktober de vertrekdatum zou zijn. Volgens de oud OAD-medewerker klopt dat niet.

Gratis drankjes

Omdat het schip hoe dan ook niet meer beschikbaar blijkt, probeerden de partijen er samen op een andere manier uit te komen in de gangen van het Arnhemse Paleis van Justitie. De reis gaat nu 8 oktober vertrekken, maar natuurlijk niet zonder imagoschade voor OAD en Burgtours. Ter compensatie daarvan brengt Sijfa Cruises de hele cruise niet langer in rekening bij OAD of Burgtours. Bovendien brengt de cruiseorganisator in totaal nog eens 18.000 euro in mindering op toekomstige rekeningen naar OAD voor een Moezelcruise in oktober en een Kerstcruise en Kerstmarktreis in december.

Voor OAD is de kwestie nu in elk geval met geldelijke compensatie opgelost. Of, en zo ja hoe, zich dat vertaalt voor de reizigers van Burgtours die hun agenda moeten omgooien of niet langer mee kunnen, wilden OAD en Burgtours woensdag niet kwijt. In elk geval krijgen ze van Sijfa Cruises de hele reis lang alle wijn, bier, fris, koffie en thee gratis in plaats van 1 drankje bij de maaltijd.

Volledig scherm
Ter compensatie voor het late vertrek krijgen reizigers tijdens de cruise alle wijn, bier, fris, koffie en thee gratis. © Marco De Swart
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.