Volledig scherm
Het bordje bij de Hatertse Vennen. © Victor Martinez

Hond mag niet loslopen bij Hatertse Vennen. Of toch wel?

WIJCHEN/OVERASSELT - Mag je op de Overasseltse en Hatertse Vennen nu wel of niet met je hond los van de lijn lopen? Twee onder elkaar geplaatste bordjes van Staatsbosbeheer: ‘Geen toegang met loslopende honden’ en precies daaronder ‘Hondenlosloopgebied’ roepen die vraag op.

De twee bordjes bleven niet onopgemerkt. Op Twitter werd er maandag een foto van geplaatst.

Verklaring
Boswachter Tijmen van Heerde heeft een verklaring voor het tweede bord. „Het onderste bord is een uitzondering op het bovenste bord. In het hele gebied geldt dat honden aan de lijn moeten. Er staan ook verschillende borden die dat aangeven. Dit gebied is daar een uitzondering op. Daarom is er een tweede bord onder geplaatst. Aan de achterkant van het bord staat dat het einde van het losloopgebied nadert.”

Onduidelijk
Was het niet logischer geweest om op het uitzonderingsbord aan te geven dat het om een uitzondering gaat? Van Heerde: „Dat bord bestaat niet.”

Er zijn verder ook geen klachten bekend over het bord. Maar bij nadere inspectie kan Van Heerde zich de verwarring wel voorstellen, laat hij weten. Staatsbosbeheer gaat daarom zo snel mogelijk het bord aanpassen.

Nijmegen e.o.