Vrijwilligers Anneke Meijsen, Rob Schuurman (m) en Perry van Kempen gaan door de voorraad dozen van de stichting heen.
Volledig scherm
Vrijwilligers Anneke Meijsen, Rob Schuurman (m) en Perry van Kempen gaan door de voorraad dozen van de stichting heen. © Theo Peeters

Hulpgoederen van stichting De Keilbout blijven nu in eigen land

MALDEN - Vrijwilligers van stichting De Keilbout zijn momenteel druk met het uitzoeken en sorteren van hun voorraad handschoenen, mondkapjes en desinfecterende middelen. Normaal gesproken bedoeld voor projecten in het buitenland, maar nu in eigen land hard nodig.

,,We weten niet precies wat we in huis hebben", zegt Sjak Leydekker die de stichting zo'n dertig jaar geleden met zijn vrouw begon. ,,Vandaar dat we nu door onze voorraden gaan om te zien wat we hier in Nederland kunnen inzetten.”

Handschoenen

De Keilbout zamelt eigenlijk van alles in voor projecten overal in de wereld. Van gereedschap tot naaimachines, om maar wat te noemen. Maar ook ziekenhuizen en zorginstellingen doneren spullen die bijvoorbeeld over de datum zijn, maar die nog prima gebruikt kunnen worden.

Leydekker, die als als milieukundige bij het Nijmeegse Canisius Wilhelmina in Nijmegen werkt: ,,Wat we nu uitzoeken komt bijvoorbeeld van ziekenhuizen en apotheken. Denk aan handschoenen. Die heb je in verschillende soorten; gesteriliseerd, ongesteriliseerd. Dat moet nu gesorteerd worden.”

Werkplekken

Vandaar dat er nu heel wat dozen uitgepakt en doorzocht worden in kringloopwinkel Het Overschotje aan de Ambachtsweg in Malden, die bij de stichting hoort.  Leydekker: ,,Daarvoor hebben we de winkelruimte leeggehaald. Dat waren we toch al van plan, want we willen met de verkoop naar de grotere ruimte achterin en in wat nu de winkel is, komen werkplekken voor mensen met een beperking. Dat gaat nu allemaal wat sneller dan gepland.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.