Volledig scherm
Beeldhouwen met de kettingzaag op de jaarmarkt in Overasselt. © Eveline Van Elk

Jaarmarkt Overasselt heeft steeds meer weg van een vrijmarkt

OVERASSELT – De traditionele jaarmarkt die al jaren op Tweede Pinksterdag wordt gehouden in het centrum van Overasselt begint steeds meer te lijken op een vrijmarkt. Zeker bij de helft van de kramen waren tweedehands spullen te koop voor groot en klein. Daarnaast waren er kramen met kleding , schoenen en bloemen, sieraden en sokken. 

Volledig scherm
Kunstgebitten te koop bij Jan Biemans op de jaarmarkt in Overasselt. © Eveline Van Elk

Wat in het oog sprong was het houtsnijwerk van de Overasseltse houtkunstenaar Theo's Woodwork.  Hij trok dan ook de nodige belangstelling bij het maken van een nieuw werk met de kettingzaag.
 De Drinking Driving Drugs Tripping liet de deelnemers ervaren dat alcohol en drugs echt gevaarlijk zijn achter het stuur. De 22 jarige Sam Ockhuijsen kon met een VR-bril op het gevoel dat hij 1,3 promille alcohol genuttigd had. 

De Overasseltse entertainer Sonny zorgde voor de muzikale omlijsting. Hij kreeg steun van de 11 jarige Abe Jenneskens met zijn trompet en de vier vriendjes Noud, Douwe , Simon en Erik die met hun instrumenten de spaatpotten  een beetje spekten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.